Már 1,5 terabájtos microSD kártya is létezik

micron microsdxc memóriakártya
A Micron i400 családjában debütál a világ első 1,5 TB-os microSDXC memóriakártyája
Vágólapra másolva!
Jelen pillanatban legfeljebb egy terabájtos modellek vásárolhatóak.
Vágólapra másolva!

Világelső termékkel állt elő az Embedded World 2022 kiállításon a Micron, az ipari felhasználásra szánt i400 microSDXC kártyacsaládjának legnagyobb kapacitású modellje 1,5 TB, körülbelül 1500 GB adat tárolására képes. A jelenleg kapható modellek maximum 1 terabájtosak, olyan két éve történt meg a piaci bevezetésük.

A címkék alapján korrekt sebességre számíthatnak a vevők Forrás: Micron

A 176 rétegű 3D NAND memóriát használó terméket elsősorban kamerás megfigyelőrendszerekbe szánja a vállalat, így az óriási kapacitása mellett az élettartama is rendkívüli, 24/7-ben történő videórögzítés esetén 5 évig húzhatja. Emellett a kártya ütésálló és vízálló, -25°C és 85°C közti hőmérsékleti tartományban működőképes.

A Micron nem tisztázta a kapacitásbajnok kártya teljesítményét, azonban a képen látható jelzések alapján a szekvenciális és a véletlenszerű sebességei is korrektek. Az UHS-I U3 azt jelenti, hogy legalább 30 MB/s szekvenciális írási sebességre képes, míg az A2 alapján minimum 4000/2000 IOPS a véletlenszerű olvasási és írási tempója, azaz mobilappok is remek teljesítménnyel futtathatóak róla.

Ipari termék lévén a Micron nem árulta el a bajnok memóriakártyájának árát, az előd i300 szériához hasonlóan jó eséllyel ez sem lesz kapható a fogyasztói piacon. Ettől függetlenül persze csak idő kérdése, hogy kellő mennyiségű elkölthető pénz birtokában bárki vehessen a telefonjába vagy kamerájába másfél terabájtos memóriakártyát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!