Ez az Amazon legújabb ötlete az Alexa személyre szabottabbá tételére.

A legújabb raktári robotjai mellett egy nagy vitákat generálni képes fejlesztést is bejelentett a Re:Mars technológiai konferenciáján az Amazon, az Alexa hangasszisztense egy percnyi betanító hanganyag elemzése alapján képessé vált imitálni mások beszédét, a hangjukon előállítani a szintetikus beszédét.

Egyéni megítélés kérdése, hogy ki mennyire tartja hasznosnak vagy ízlésesnek a felhasználási elképzeléstForrás: Getty Images/iStockphoto/www.peopleimages.com/Yuri Arcurs

Ez elsőre akár még jól is hangozhat, nyilvánvalóan nagy tréfapotenciál van a lehetőségben, ám az Amazon bizarr módot választott a bemutatására: a nemrég meghalt nagymama hangján olvastatott mesét egy gyermeknek.

Rohit Prasad, az Alexát fejlesztő üzletág alelnöke szerint ez remek mód lehet a halottakra való megemlékezésnek.

A mesterséges intelligencia nem képes csökkenteni a gyászolók fájdalmát, de segíthet az emlékek elevenen tartásában

– mesélte a prezentáció során.

Az Amazon nem árulta el, hogy mikor lehet számítani a beszédimitálási funkció elérhetővé válására, már ha nem veti el végül az ötletet, részben mivel akár megtévesztéses visszaélésekre is lehetőséget biztosíthatna. Az utóbbi nem tréfa, két éve az Egyesült Arab Emírségekben egy csaló 35 millió dollárt utaltatott el egy banki alkalmazottal, miután gépileg imitálta a főnökének hangját a telefonban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!