Lefagynak az ismerősei, ha ilyet látnak az asztalán

commodore 64x
Commodore 64x
Vágólapra másolva!
Modern hardverrel vált előrendelhetővé a Commodore 64, építsd magad csomag is van.
Vágólapra másolva!

Újból lecsapott a brit My Retro Computer, a Kickstarteren indított tőkeszerzési akciójában segédkezők modern hardverekkel ellátott számítógépet vásárolhatnak a Commodore 64 eredeti dizájnú házában. Ha minden jól megy, akkor a projektet támogatók 2023 áprilisában kaphatják meg a kiválasztott Commodore 64x számítógépüket, háromféle modell közül választhatnak.

A többség számára talán legérdekesebb és legolcsóbb modell a Commodore 64X Barebones névre hallgat, az csináld magad modellből hiányzik az alaplap, a vevők mini ITX-es konfigurációt építhetnek a segítségével. A készletre vágyóknak 112 fontot, 52 ezer forintot kell kiadniuk a termékért.

A kulcsrakész modellre vágyóknak két választási lehetőséget adott a projekt mögött álló cég, a passzív hűtésű Extreme modellben Intel Celeron J6412 processzor, integrált grafikus vezérlő, 4 GB memória, továbbá 256 GB-os SSD található. A hardverek fényében kissé bizarrul elnevezett változat általános netezéshez és egyszerű feladatok elvégzésére elég, ám ehhez képest 378 fontba, olyan 176 ezer forintba kerül a Kickstarteren.

A harmadik Ultimate modell már egy belépőkategóriás gamer számítógép, bár a kilencedik generációs Intel Core i5 processzorért, az NVIDIA GeForce GTX 1650 videókártyáért, a 8 GB memóriáért, továbbá az 512 GB SSD-ért kissé sokkoló a 910 fontos (424 ezer forintos) listaár.

Nem olcsó mulatság a különcködés, de ha ez vigasztalja az érdeklődőket, akkor mindkét kész konfiguráció támogatja a wifit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!