Így segíti az életünket a internet 2022-ben

Vágólapra másolva!
Az internet is olyan, mint bármelyik kutatási eredmény: lehet jóra és rosszra is használni. Mi most 5 olyan témát gyűjtöttünk össze, ahol a világháló előrébb viszi az emberek életét, vagy épp megkönnyíti a hétköznapi dolgokat.
Vágólapra másolva!
Forrás: elements.envato.com

1. A nagy Ő már az interneten vár ránk?

Nem feltétlenül a hírhedt internetes társkeresőkre gondolunk, hanem az interneten lévő fórumokra, weboldalak alatti hozzászólásokra, közösségi média csoportokra vagy akár online tanfolyamokra.

2022-ben már sokkal több lehetősége van az embereknek arra, hogy megtalálja őket az igaz szerelem, hiszen sosem lehet tudni, hogy milyen fórumon, milyen emberekbe botlunk bele, akikkel egy hullámhosszon vagyunk.

Az ismerkedés emiatt fokozatos, hiszen először egy többek által látogatott fórumon beszélgethetünk, aztán jöhet a nagy találkozó a fórum által rendezett helyi eseményen. Ezután akár privát üzeneteket is váltatunk egymással, és kettesben találkozhatunk valahol. Az internetes ismerkedést is lehet ésszel csinálni, és ha ügyesek vagyunk, akkor a romantika sem vész el útközben.

2. Azonnali információk az ingatlanpiacról

Míg régebben csak az újságokból, rádiós és TV reklámokból tájékozódtunk az ingatlanpiac alakulásáról, addigra ma már számos szakmai portál, blog, hivatalos dokumentum, törvény, jogszabály és az aktuális tőzsdei mozgások óriási adathalmaza csak néhány kattintásra van tőlünk.

Az ingatlanpiac 2022 eleje óta rengeteg változáson ment keresztül, hiszen nem volt elég egy világjárvány, amely alatt elkezdődött egy inflációs folyamat, jött utána egy háború, ami csak fokozta az eddigi komoly helyzetet. És persze ott vannak a folyamatos politikai döntések is, amelyek kedvezményes hitelekkel segítik vagy épp nehezítik az eladásokat.

Az internet segítségével már néhány percen belül teljesen friss információkhoz lehet jutni, ami segíti az ingatlan adásvételt és a bérbeadást is, hiszen mindig az akutaálitásoknak megfelelően lehet így jó döntéseket hozni.

3. Könnyebb a diákoknak nyári munkát találni

Ma már nem feltétlenül csak ismerős segítségével tudnak a tinédzserek nyári munkához jutni, hiszen rengeteg diákmunka lehetőség van az iskolaszövetkezetek weboldalain.

A nagyobb városokban még az is előfordul az egyre növekvő munkakínálat miatt, hogy egyes diákok egy munka közben átkérik magukat egy másik helyre, amihez nem kell napi két órát ingázniuk, mert közelebb van a kollégiumhoz vagy az albérlethez a munkahely.

Az internet tehát abban is segíti az életünket, hogy könnyen tudjunk fiatalon munkatapasztalatot szerezni, hogy mire elvégezzük az egyetemet vagy főiskolát, ne csak egy üres önéletrajzunk legyen. Így ha fagylaltot is árultunk, legalább lesz valami munkatapasztalatunk, amiből látszik majd, hogy nem folyamatos partizással, hanem szorgosan töltöttük a diákéveinket.

4. Az internet a hétköznapi kellemetlenségek megoldásában is gyors segítséget nyújt

Ha olyan hirtelen jött problémával kerülünk szembe, mint amikor eldurran a falban egy cső, eldugul a lefolyó a mosdókagylóban, nem lehet lehúzni a WC-t, vagy épp letört a csap, akkor a közelben lévő, elérhető áron dolgozó vízszerelő szimpla léte felértékelődik az életünkben.

Elég csak egy gyors keresés az interneten, s máris egy szakikkal teli gyűjtőoldalon találjuk magunkat, ahol nemcsak a vízszerelő szolgáltatásait, de az eddig ügyfeleinek a véleményeit, hozzászólásait is el tudjuk olvasni.

Így minimalizáljuk az esélyét annak, hogy egy kóklert fogunk ki, hiszen miért hívnánk ki olyan vízvezeték-szerelőt, akivel nem voltak elégedettek az eddigi ügyfelei? Mivel ez tipikusan egy olyan szakma, ahol az ügyfelek ajánlásai hozzák a további bizniszt a szakiknak, így az internetes hozzászólások aranyat érnek.

5. Nem csak gagyi dolgokat lehet nézni a YouTube-on, vannak oktatóvideók is

Aki versenyképes akar maradni a mai világban, annak folyamatosan fejlesztenie kell magát a szakmában. A programozók többsége a YouTube segítségével tanul meg új library-ket használni, de számos szakács is innen meríti az ihletet egy új recepthez.

Arra is van példa, amikor valaki YouTube videók segítségével válik PhotoShop zsenivé, de számos ember itt tanul meg horgolni, kötni, rajzolni, festeni vagy kézenállást csinálni.

Persze akad olyan is, aki egy Day in a Life(ez egy videótípus, amely bemutatja egy ember tipikus napját) videó megnézése után jön rá, hogy nem akar többé banki adminisztrátor lenni, hanem elmegy inkább természetgyósznak tanulni.

Ők azok, akik hasznosan töltik el az idejüket a videómegosztó portálon, így megéri nekik a YouTube prémium ár (3-4000 Ft havonta). Ha az ember számtalan videót néz meg naponta azért, hogy jobb legyen valamiben, akkor nem akarja, hogy idegesítő reklámok szakítsák félbe, amikor épp egy egy fizikusnak a mindenség elméletéről készült videóját próbálja követni.