Megérett a nyakleves a kínai megmondóembereknek

panasonic lumix g100 vlogger youtuber videokamera videózás
Panasonic Lumix G100
Vágólapra másolva!
Számos témában csak szakvégzettség birtokában lehet majd influencerkedni.
Vágólapra másolva!

Új szabályozást jelentett be a közönség befolyásolásában utazó internetes személyiségek kordában tartására a kínai kormányzat, hamarosan bizonyos témákról nem lehet majd többé szakvégzettség nélkül beszélni. A remények szerint ez csökkenteni fogja az érintett területeken a nyereségvágyból rosszindulatúan, vagy hozzá nem értésből jóhiszeműen terjesztett téves információk mennyiségét.

Nagyon hamarosan csak szakirányú végzettséggel beszélhetnek majd egyes témákról a kínai influencerek Forrás: Panasonic

Az új szabály az olyan témákra vonatkozik, mint például a gyógyszerekkel kapcsolatos tájékoztatás, a pénzügyi és jogi tanácsadás, továbbá általánosságban véve az oktatás. Aki a szabály által lefedett témában kíván a közönséghez szólni, annak először hitelt érdemlően igazolni kell majd a tartalom megosztására használt internetes szolgáltatás felé, hogy van szakirányú végzettsége az adott témában, a végzettség nélküli befolyásoláson rajta kapottak kitiltás kapnak.

További érdekesség, hogy a szabályozás specifikusan vonatkozik a virtuális személyiségek által prezentált videókra és élő közvetítésekre is, ezek esetében a műsor tartalmi felelősének kell igazolnia a végzettséget. Olyanra továbbra is lehetőség lesz, hogy laikus influencer végzettségköteles témáról szakemberrel beszélgessen.

A lényeg pusztán az, hogy az információkat megosztó személyeknek az adott téma szakértőinek kell lenniük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!