Elhagyta egy városnyi ember adatait a részeg japán

Man,Pouring,Drink,Into,Glass,At,Bar,,Closeup.,Alcoholism,Problem abuse,hands,bad,young,bottle,drunkard,pouring,alone,bar,drunk,ha
Man pouring drink into glass at bar, closeup. Alcoholism problem
Vágólapra másolva!
Munka után italozott, egy település 460 ezer lakosának adatai voltak a táskájában.
Vágólapra másolva!

A vállalatok adatbiztonsági incidenseinek java szoftveres sebezhetőségek helyett emberi mulasztásokra vezethető vissza, azonban egy negyvenes éveiben járó, meg nem nevezett japán férfi igazán kitett magáért a napokban: több órányi kemény italozást követően egyszerűen elhagyta 460 ezer ember személyes adatait, mielőtt kiterült volna az utcán, hogy kipihenje az este fáradalmait.

A japán férfinek a másnaposság volt a kisebbik problémája az italozást követően Forrás: Shutterstock

Az incidensig a férfi Amagaszaki város önkormányzatának alvállalkozójánál dolgozott, a koronavírussal kapcsolatos önkormányzati segélyezés kivitelezésében segédkezett. A munkája miatt kedden át kellett mennie a város lakóinak adataival a közeli Szuitába, így titkosítva kimásolta azokat két pendrive-ra.

Olyan adatokra kell gondolni, mint a lakosok nevei, lakcímei, születési dátumai, az ellátásban részesülők bankszámlaszámai.

A munkanap végét a férfi és a munkatársai nagy ivászattal ünnepelték meg egy étteremben, miközben a dolgozó a nála tartott táskában cipelte a pendrive-okat. Sajnos mire a dorbézolás után szerda reggel felébredt az utcán, addigra eltűnt a táskája, így értesítette a rendőrséget a helyzetről, feltételezése szerint kirabolhatták álmában. Szerencsére gyorsan kiderült, hogy nem erről volt szó, a rendőrök egy emeletes lakóház előtt megtalálták a táskáját, méghozzá az összes beletett tárggyal együtt.

Minden bizonnyal ő hagyta el részegen.

Amagaszaki polgármestere elnézést kért az incidensért, állítása szerint az adatvédelmi procedúrák fokozásával vissza fogják szerezni a lakosság bizalmát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!