Ez a két érdekes Huawei-kütyü egyelőre nem jön hozzánk, pedig nagyon szeretnénk

Huawei MatePad Paper
Vágólapra másolva!
A két megfizethető árra pozícionált, Magyarországra is érkező okostelefon valamint az új fülhallgató mellett a Huawei másik két terméket is bemutatott. Ezek közül a hajtogatható Mate Xs 2 nagyon úgy tűnik, hogy soha nem érkezik meg hazánkba (pedig Európa más országaiban kapható lesz), a kifejezetten érdekes MatePad Paper viszont lehet, hogy ősszel nálunk is megjelenik.
Vágólapra másolva!

Hajtogatható szörnyeteg

A Huawei nem ma kezdte a hajtogatható telefonok gyártását, így az új Mate Xs 2 is még jobb zsanért, még hosszabb életű zsanért ígér, mint az előző generáció.

A telefon nem kagyló, hanem könyvszerűen hajtogatható, ennek megfelelően csinálhatunk belőle mezei egyképernyős készüléket, kinyitva viszont egy hatalmas, 7,8 hüvelykes OLED-képernyőt kapunk, 120 hertzes képfrissítéssel és 2200x2480 pixeles felbontással.

Huawei Mate Xs 2 Forrás: Origo

Ebbe a képernyőbe ütöttek egy 10,7 megapixeles szelfikamerát, de mivel a fő kameraegységek egy külön, a készülék oldalában található "dobozban" kaptak helyet, és a képernyő emellé hajlik be, így ezekkel is lehet szelfiket készíteni, nyilván sokkal jobb minőségben.

Ami a kamerákat illeti, kapunk egy 50 megapixele főegységet, egy 8 megapixeles, 3x-os optikai zoomra képes telefotó lencsét, valamint egy 13 megapixeles ultraszéles kamerát.

Ahogy írtuk, a Mate Xs 2-t egyelőre nem tervezi a cég itthon forgalmazni, az európa más piacain 1999 euróért kerül majd forgalomba.

Tablet és e-könyv olvasó egyben

Egy másik, szintén kifejezetten érdekes eszköz a MatePad Paper. Egy elsőre úgy néz ki, mint egy túlméretezett e-könyv olvasó, viszont kétségtelen, hogy a fekete-fehér, 10,3 hüvelykes, 8 bites színmegjelenítésre képes e-ink kijelző meglehetősen impresszív.

Mivel háttérvilágítással is ellátták, így használható éjszakai olvasgatásra is, azonban a Huawei célja emellett az volt, hogy produktivitásra is nagyon jó legyen a masina. Ennek érdekében mellékelnek hozzá egy második generációs M-Pencil elektronikos tollat, amivel vidáman beleírhatunk mindenféle dokumentumba, jegyzeteket készíthetünk és így tovább. A beépített, multitaszkingra is képes alkalmazások pedig kifejezetten támogatják a munkajellegű feladatokat.

Huawei MatePad Paper Forrás: Origo

Ráadásul a MatePad Paperön tényleg nagyon jó írni az első próbánk alapján: egészen minimális, 26 milliszekundumos késleltetéssel dolgozik, amit a gyakorlatban alig lehet észrevenni, elképesztően pontos, és 4096 nyomáspontot érzékel.

Az eszközbe 4 gigabájt memóriát építettek, ami mellé 64 gigabájt tárhely társul, így alaposan tele lehet pakolni e-könyvekkel, ráadásul kifejezetten jó minőségű hangszórókkal is ellátták a kütyüt, így a hangoskönyveknél sem marad szégyenben.

Maga a tablet eleve nagyon minőségi fogást garantáló, bőrszerű hátlappal érkezik, de alapból mellékelnek hozzá egy szintén nagyon elegáns tokot is.

A Huawei jelenlegi tervei szerint a MatePad Paper lehet, hogy ősszel érkezik majd hozzánk, akkor pedig nagyjából 200 ezer forintos árra lehet számítani.