Barátságos áron érkeznek hozzánk a Huawei új okostelefonjai

Huawei Nova Y70
Vágólapra másolva!
A Huawei két új készüléke a Nova Y70 és a Nova Y90 egyaránt az alsó-középkategóriát célozza, így a specifikációik is ennek megfelelők, cserébe viszont egészen barátságos árcédulával érkeznek (habár meg kell jegyezni, hogy pont ebben a kategóriában az egyik legnagyobb a verseny).
Vágólapra másolva!

Leginkább a meglehetősen nagy, 6,75 hüvelykes képernyőjével igyekszik kiemelkedni, ami mellé a Noya Y70 esetében egy elég méretes, 6000 milliamperórás akkumulátor társul, így nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne bírna ki simán két napot, ráadásul 22,5 wattos gyoirstöltésre is képes.

Huawei Nova Y70 Forrás: Huawei

A képernyő felbontása viszont csak HD+ és a felhasznált technológia pedig hagyományos LCD, ami mellé 60 hertzes képfrissítés társul. Rendszermemóriából 4GB, tárhelyből pedig 128 gigabájt jutott, de ez utóbbi 510 gigabájtig bővíthető. A fülhallgató-kimenettel is rendelkező készülék 80 ezer forintos árun kerül a hazai piacra.

A hátlapra egy 48 megapixeles főkamera, egy 5 megapixeles ulraszéles látószögű kamera, valamint egy 2 megapixeles mélységélesség-szenzor került.

Huawei Nova Y90 Forrás: Huawei

A nagytestvér Nova Y90 egy picsit kisebb, 6,7 hüvelykes kijelzőt kapott, viszont itt már adott az FHD+ felbontás és a 90 hertzes képfrissítés is. A rendszermemória mérete 8 gigabájt, a tárhely pedig 128 gigabájtos alapból.

A telep itt már "csak" 5000 milliamemperórás, cserébe viszont kapunk 40 wattos gyorstöltést. Kamerák tekintetében egy 50 megapixeles főkamnerát, valamint 2 megapixeles makrós egységes és egy 2 megapixeles mélységélesség-szenzor jár.

A fülhallgató-kimenet szerencsére itt sem maradt le, a hivatalos magyar ár pedig 99 990 forintnál állt meg.

Érkezett új füles is

A Huawei bemutatta a FreeBuds Pro utódját, a FreeBuds Pro 2-t, ami a létező legjobb zenehallgatási élményt ígéri, így a Sound Joy hangszóróhoz hasonlóan a francia specialista Devialet is részt vett a kialakításában, és Hi-Res Audio Wireless minősítéssel rendelkezik.

A profizmus leginkább a támogatott kodekben mérhető le, így például az LDAC segítségével akár 990 kbit/s sebességet is elérhet a készülék 96 kHz / 24bit mintavételezési frevenciával, de nem hiányzik az SBC és az AAC formátum sem.

Huawei FreeBuds Pro 2 Forrás: Origo

A FreeBuds Pro 2-ba összesen négy mikrofont építettek, amik segítenek az aktív zajszűrésben és a tiszta beszédátvitelben, míg zenehallgatás közben ezekből három mikrofon igyekszik kiszűrni a nem kívánatos zajokat. Ráadásul a zajszökkentés dinamikus, tehát igyekszik alkalmazkodni a környezethez.

Az ígéretek szerint a FreeBuds Pro 2 legalább 30 óra üzemidőre képes a mellékelt töltőtokkal, ami AAC kodekre és 50%-os hangerőre vonatkozik, aktív zajszűrés nélkül. Egy huzamban a Huawei 4 órányi zenehallgatást ígér aktív zajszűréssel pusztán a fülesekkel, viszont külön öröm, hogy a töltőtok nem csak gyorstöltést, de vezetékmentes töltést is támogat.

A FreeBuds Pro 2 hazánkba 79 990 forintos ajánlott áron érkezik.