Az online elérhető szolgáltatások és termékek miatt ma már ki sem kell lépnünk a lakásból ahhoz, hogy pénzt költsünk. Viszont kevesen gondolnak bele abba, hogy mekkora hatással van a kiadásainkra a technológia mindennapos használata.

Forrás: elements.envato.hu

Nem az első felajánlott terméket fogjuk megrendelni

A legtöbb ember végez valamilyen minimális kutatómunkát a neten, mielőtt egy nagyobb beruházásra szánja rá magát. Nem feltétlenül a legolcsóbb vagy az ingyenes szállítást nyújtó céget választjuk majd.

Például egy napelem kiválasztása akár több hónapig is eltarthat, hiszen a legtöbb embernek csak munka után van néhány órája arra, hogy ilyenekkel foglalkozzon.

Először is meg kell értenünk, hogy milyen előnyei vagy hátulütői vannak az egyes opcióknak. Ki kell kalkulálni, hogy mennyi idő alatt térülne meg egy ilyen robusztus rendszer kiépítése és beüzemelése.

Milyen munkálatokkal jár egy ilyen? Ki kell venni hozzá majd szabadságot, míg beüzemelik? Tehát az internet segítségével könnyebb jó döntést hozni, hiszen számos cég napelemes rendszerét tudjuk megnézni és összehasonlítani.

3D látványtervezéssel a fürdőszoba-felújítás is könnyebb

Régen egy fürdőszoba-felújítás előtt hosszú heteken át a délutánokat azzal töltöttük, hogy egyesével nézegettük a boltban a csempéket, a csapokat vagy a kádakat, és fejben próbáltuk elképzelni, hogy hogy néz majd ki a végeredmény.

Most viszont a technológia segítségével egy egész fürdőszobát meg tudunk tervezni, hiszen például a Palatinus fürdőszoba szalon szakképzett kollégái akár több verzióban készítenek nekünk profi 3D látványterveket.

Egy ilyen innovatív program segítségével könnyebb lesz majd dönteni is, hiszen egyben látjuk majd az új fürdőszobát. Megnézhetjük, hogy passzol-e a csempe színe a csapok stílusához, elegendő hely lesz-e a sarokkádnak, vagy maradjunk inkább a hagyományos verziónál.

A Palatinus fürdőszoba szalon szeretettel várja az érdeklődőket, ahol lehetőség van kipróbálni a 3D látványtervezést. Tehát itt is óriási szerepe van már a technológiának, mely nemcsak időt spórol, de pénzt is, hiszen a 3D program segítségével azt is látjuk, hogy mennyibe kerülne ez vagy az a verzió.

A home office berendezések beszerzése is könnyebb lett

Mivel ma már egyre többen választják az otthoni munkavégzést, megnőtt az igény az otthoni irodaszerekre is. Számos online papír-írószer bolt kínál jobbnál jobb ajánlatokat a vásárlóknak, viszont ha nem lenne internet, akkor nem is értesülnénk időben a legjobb promóciókról.

Fontossá vált az emberek számára az, hogy maximálisan ki tudják használni a legjobb ajánlatokat, így mindegy, hogy egy iratrendező, egy lyukasztógép vagy egy nagyobb irodai bútor kerül a kosárba, a vásárlás végén mindenki örül egy kedvezményes lehetőségnek.

Régebben csak az újságokból kivágott kuponokkal lehetett kihasználni az akciókat, viszont ma már egy gyors Google keresés segítségével ott is találunk akciót, ahol nem is gondoltuk volna. Tehát a technológia itt is segíti optimalizálni, sőt minimalizálni is a kiadásokat.

Nem mindegy, milyen vállalatirányítási rendszerre bízzuk a cég működését

Ma már nemcsak két-három féle vállalatirányítási rendszer (ERP) közül tudnak válogatni a cégek, hiszen számos informatikai (IT) vállalat kínál különféle megoldásokat az eltérő igényeknek megfelelően.

Ami egy ruházati cégnek tökéletes választás, nem biztos, hogy jó döntés lesz egy építőipari vállalat számára. Az interneten elég csak beírni az ERP szót a keresőbe, s máris rengeteg IT céget dob ki a Google, amelyeknél feltüntették a referenciákat is, hogy könnyebben tudjanak tájékozódni az ügyfelek a lehetőségek közül.

Meg lehet nézni, hogy milyen vállalati szektorok elégedettek egy bizonyos ERP rendszerrel, illetve számos hasznos információt lehet elolvasni a különféle lehetőségekről.

Bele sem gondolunk, hogy mennyivel könnyebb ilyen komoly döntéseket hozni azóta, amióta az interneten is elérhetőek az óriási vállalatirányítási rendszerek pontos ismertetői.

Még a nyaralási költségekből is le tudunk faragni, ha ügyesen választunk

Persze most nem arra gondolunk, hogy 16 átszállásos repülőutat választunk egy Bali utazás alkalmával, hogy minimalizáljuk a repülőjegyekre szánt összeget, hanem arra, hogy a számos utazási iroda hasonló ajánlatait néhány óra alatt össze tudjuk hasonlítani.

Miért? Mert mindegyik részletezi a honlapján az adott úticél utazással, szállással, étkezéssel és programokkal kapcsolatos információkat. Sőt, ha tényleg komoly kutatómunkát szeretnénk végezni, akkor felmehetünk különféle gyűjtőoldalakra is, ahol értékelik az utazási irodákat az emberek.

Ezáltal lehetőségünk lesz arra, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú utazást tudjuk kiválasztani, amivel az egész család elégedett lesz mind az élmények, mind a ráfordított kiadások szempontjából.