Az Apple CarPlay segítene intézni a benzinvásárlást

Apple CarPlay
Vágólapra másolva!
A műszerfalon keresztül lehet majd benzint venni az Apple CarPlay újításai révén.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy az Apple a jövőben nagy hangsúlyt fektet a CarPlay szoftverre: az idén ősszel érkező új verzió segítségével már benzint is lehet vásárolni, így lassan az autók rendszeréből is áruház lesz.

A funkciót az Apple a WWDC-n mutatta be, de a fejlesztőknek tartott demót eddig még nem hozták nyilvánosságra – ezért nem lehetett róla hallani pár nappal ezelőttig. A funkciónak az USA-ban már több ügyfele is van egyébként, így az autó kijelzőjéről egyetlen érintéssel lehet majd fizetni az üzemanyagért (ehhez a kút saját appja és a fizetési adatok megadása kell) – de a CarPlay a parkolás, EV-töltés és ételrendelés árát is segít már kifizetni.

Apple CarPlay Forrás: Apple

Az új funkciók autómodellek százaira érkeznek majd meg idén ősszel, elemzők szerint a CarPlay nagyobb üzlet lesz, mint egy Apple autó valaha lehetne, ráadásul autók százmillióin lehet majd ott.

Az Apple új fejlesztési iránya mindenesetre akadályokba ütközhet, ugyanis az autóból történő vásárlások kiaknázására sok autógyártó is szemet vetett, ráadásul az autó adatait (sebesség, fogyasztás, stb) sem valószínű, hogy megosztanák a cégek az Apple-lel, főleg nem ingyen.