Riaszthat a lebetegedésről az Apple Watch 8

legdivatosabb ajándékok   Apple Watch Series 7 Berlin,,12,November,2021:,Apple,Watch,Series,7,-,Modern smartwatch,smartphone,gadget,illustrative editorial,screen,wrist
Berlin, 12 November 2021: Apple Watch Series 7 - Modern Smartwatch With Elegant Design For Wireless Communication. Concept For Technology, Communication And Gadgets
Vágólapra másolva!
Jó eséllyel bekerül idén az évek óta várt hőmérő szenzor az okosórába.
Vágólapra másolva!

Ellentmondásos hírek érkeztek az elmúlt hónapokban az idén ősszel bemutatkozó Apple Watch Series 8 hőmérési funkciójáról, ám a Bloomberg újságírója most azt állítja, hogy jó eséllyel bekerülhet az okosóra idei változatába a szükséges szenzor, bár egy végső belső tesztelésen még át kell mennie.

Évek óta dolgozik a hőmérő funkción az Apple Forrás: Shutterstock

Viszont Mark Gurman szerint a kezdeti időkben az okosóra várhatóan nem mutat majd konkrét értéket, helyette csak általános értesítést adhat a testhőmérséklet emelkedéséről, várhatóan javasolni fogja egy megbízható hőmérő használatát. Ennek oka, hogy a csuklón lévő bőr hőmérséklete gyakran nem reprezentatív a tényleges testhőmérsékletre, például a környezeti hőmérséklet jelentősen félreviheti a kapott értéket.

Az Apple algoritmusokkal próbálja kompenzálni problémát, a remények szerint így idővel konkrét hőmérsékletet is képes lesz kijelezni az okosórája.

Gurman kétli, hogy az idei Apple Watch SE megkapná a hőmérési funkciót, de az okosóra állítólag sportolóknak szánt, strapabíróbb új kiadásában elérhető lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!