Jó eséllyel bekerül idén az évek óta várt hőmérő szenzor az okosórába.

Ellentmondásos hírek érkeztek az elmúlt hónapokban az idén ősszel bemutatkozó Apple Watch Series 8 hőmérési funkciójáról, ám a Bloomberg újságírója most azt állítja, hogy jó eséllyel bekerülhet az okosóra idei változatába a szükséges szenzor, bár egy végső belső tesztelésen még át kell mennie.

Évek óta dolgozik a hőmérő funkción az AppleForrás: Shutterstock

Viszont Mark Gurman szerint a kezdeti időkben az okosóra várhatóan nem mutat majd konkrét értéket, helyette csak általános értesítést adhat a testhőmérséklet emelkedéséről, várhatóan javasolni fogja egy megbízható hőmérő használatát. Ennek oka, hogy a csuklón lévő bőr hőmérséklete gyakran nem reprezentatív a tényleges testhőmérsékletre, például a környezeti hőmérséklet jelentősen félreviheti a kapott értéket.

Az Apple algoritmusokkal próbálja kompenzálni problémát, a remények szerint így idővel konkrét hőmérsékletet is képes lesz kijelezni az okosórája.

Gurman kétli, hogy az idei Apple Watch SE megkapná a hőmérési funkciót, de az okosóra állítólag sportolóknak szánt, strapabíróbb új kiadásában elérhető lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!