Agyonverheti a windowsos laptopok eladásait az új Apple MacBook Air

MacBook Air M1
Vágólapra másolva!
A laptopok piacán amúgy is visszaesésre lehet készülni, de a jelentések szerint a lejtőt elősegíti az új Apple MacBook Air is.
Vágólapra másolva!

A legtöbb elemző egybehangzóan arra számít, hogy nagy zuhanások várhatóak az okostelefonok, PC-k, laptop eladásai kapcsán. A windowsos laptopok eladásai ugyan mindenképp megzuhannak a Digitimes szerint, de a forrásaik szerint ezt a folyamatot felerősíti az Apple is.

Apple MacBook Air M2 chippel Forrás: Apple

Arra számítanak ugyanis, hogy az M2 processzor, a megújult webkamera, a frissített dizájn miatt a 2022-es Apple MacBook Air slágertermék lesz, és alapvetően a windowsos laptopok kárára szerez majd vevőket vele az Apple.

Apple-mércével viszonylag agresszív árazásról is beszélnek, persze egy MacBook mindig drága mulatság – de sok más termékhez hasonlóan a laptopok árai is kilőttek az utóbbi időkben. Elemzők szerint az Apple eladásai legfeljebb 2,1 százalékkal csökkenhetnek idén, míg az Acer 19,6 százalékos, a HP 16,7 százalékos, a Lenovo 14,7 százalékos, az ASUS 8,6 százalékos, a Dell pedig 6,7 százalékos visszaesésre készülhet a windowsos laptopok piacán.