Kiszivárgott a Samsung mobilok új szoftvere

samsung galaxy android oneui
Idén sem fog látványosan megújulni a Samsung eszközökön futó OneUI kezelőfelület, balra a jelenlegi 4.1, jobbra az 5.0 bétája
Vágólapra másolva!
Még júliusban megkezdődhet az Android 13 és a One UI 5.0 tesztelése.
Vágólapra másolva!

Most már rendkívül valószínűnek tűnik, hogy a Samsung még július során bejelenti és tesztelhetővé teszi a Galaxy S22 termékcsalád tagjain a következő generációs rendszerszoftverét, ez a hamarosan elkészülő Android 13 alaprendszert és a saját fejlesztésű OneUI 5.0 kezelőfelületét kombinálja majd.

Idén sem fog látványosan megújulni a Samsung eszközökön futó OneUI kezelőfelület, balra a jelenlegi 4.1, jobbra az 5.0 bétája Forrás: 9to5Google

A 9to5Google írója most idő előtt hozzáfért a bejelentetlen szoftverhez, azonban nem világos, hogy az általa kipróbált verzióban elérhető-e már minden érdemi fejlesztés. Ha igen, akkor a gyártó ezúttal sem fog merész lépéseket tenni, az éppen aktuális Android 12 és OneUI 4.1 kombinációhoz képest az Android 13 és OneUI 5.0 duó első pillantásra csak olyan apró-cseprő vizuális változtatásokat tartalmaz, amelyek javára összehasonlító képek nélkül talán rá sem tudnának konkrétan mutatni a mobilozók.

Ettől függetlenül sikerült érdemi újításokat felfedezni, lehetőség van a billentyűzet menüjén keresztül optikai karakterfelismeréssel szövegeket beilleszteni a szövegbeviteli mezőkbe, ezek származhatnak a készüléken lévő képekről vagy a kamera élő képéről. A Beállítások app rendezgetését is folytatták a Samsung illetékesei, az új Biztonság és magánszféra részben próbálták összefogni a kérdéses témákhoz kapcsolódó opciókat, továbbá új gesztusokkal tették aktiválhatóvá az osztott képernyős és lebegő felületes appmegjelenítést.

További kiszúrt változtatások, hogy a Samsung Notes lehetővé teszi a másokkal való együttműködést, az appok engedélykérő felülete maradt a gyári Android 13-as stílusnál, a Beállítások app névjegyoldalán pedig illusztrációs kép jelenik meg az adott telefonról. A kijelző tetejéről lehúzható felületen látható az éppen aktív alkalmazás, továbbá elérhető egy gyorsgomb az UWB technológia kapcsolgatásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!