Világszerte Snapdragon chippel jöhet a Galaxy S23

Samsung, galaxy, S22, ultra, teszt
Villámgyors készülék.
Vágólapra másolva!
Óriási presztízsveszteség előtt állhat a Samsung lapkatervező részlege.
Vágólapra másolva!

Lassan emberemlékezet óta kétféle változatban kerülnek piacra a Samsung Galaxy S csúcsmobilok, műszaki okokból a legtöbb piacon az éppen legjobb Qualcomm Snapdragon rendszerlapkát használják, míg az európai variánsokban az aktuálisan legerősebb Samsung Exynos dolgozik.

Csak Európában kapható Exynos rendszerlapkával a Galaxy S22 termékcsalád Forrás: Origo

Az Apple ügyeire szakosodott Ming-Chi Kuo piacelemző most a monotóniát megtörve valamelyik jövőbeli iPhone helyett a rivális Galaxy S23 széria kapcsán állt elő szenzációs értesüléssel, forrásai szerint a 2023 elején érkező termékcsalád világszerte Qualcomm Snapdragon rendszerlapkával jön.

Várhatóan nem lesz Exynos chipes Galaxy S23.

A helyzet prózai okának azt mondják a források, hogy a Samsung chiptervező részlege nem lesz képes konkurenciát állítani a következő csúcs Snapdragon rendszerlapkának, az pedig nagyon kínos volna a gyártó számára, amennyiben az európai vevők érdemben gyengébb teljesítményű, rövidebb akkus üzemidejű, jobban melegedő Galaxy S23-at kapnának a nagyon sok pénzükért cserébe.

Ha igaz a pletyka, akkor a vásárlók jó eséllyel nem fognak haragudni az Exynos hiányzása miatt, 2020-ban a mobilcsalád nagy rajongói több tízezer aláírást összegyűjtött petíciót is indítottak már az Exynos chipek Galaxy S mobilokból való száműzése érdekében, állításuk szerint rosszabbak a telefonok ezekkel szerelt variánsai.

További érdekességként a világon eladott Galaxy S22 mobilok állítólag 70 százalékában található Snapdragon rendszerlapka.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!