Helyretette a fenyegetőző parkolós céget a fiatal

vezetés gps navigálás autó fiatal nő
Vágólapra másolva!
Tévesen 48 ezer forintnyi bírságot próbáltak bevasalni rajta, a mobiljával hárított.
Vágólapra másolva!

A Google szereti mindenbe beleütni az orrát a mobilozókról való legtöbb információ begyűjtése érdekében, így akik nem vizsgálják meg az androidos készülékeik és a Google-fiókjuk beállításait, azok később alaposan meglepődhetnek a róluk elmentett információk mennyiségén és jellegén.

A Google Maps idővonala lehet a tévesen bírságoló parkolási cégek elleni csodafegyver Forrás: Shutterstock

A Mirror szerint kivételesen gyakorlati haszonnal rendelkezőnek bizonyult a Google kémkedése, a 21 éves Jamie Chalmers a Google Térképek mobilappban tárolt idővonalát bizonyítékként felhasználva képes volt visszavonatni egy 100 fontos, olyan 48 ezer forintos parkolási bírságot.

A fiatalembert a Portsmouth városában tevékenykedő Premier Park próbálta megbírságolni, a parkolási cég állítása szerint elfelejtette kifizetni három órányi parkolás díját, bizonyíték gyanánt még térfigyelő kamerás képeket is csatolt a felszólításához. Chalmers ezt nem hagyta annyiban, hiszen csak áthajtott a kérdéses helyszínen, de nem parkolt le, ezt pedig képes volt a Google Térkép mobilapp által mentett helyinformációk és időbélyegek alapján bizonyítani.

A parkolási cég ügyintézője az adatok láttán érvénytelenítette a bírságot, meg sem próbálta kötni az ebet a karóhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!