Zseni ötlettel jön a zenehallgatós Nokia alapmobil

hmd gloval nokia 5710 xpressaudio alapmobil
Tartozék fülesekkel érkezik a Nokia 5710 XpressAudio
Vágólapra másolva!
A készülékházban lapulnak és töltődnek a vezeték nélküli fülhallgatói.
Vágólapra másolva!

Újabb nyomógombos mobiltriót jelentett be a HMD Global, a klasszikus formatervű Nokia 8210 4G és a kagylós kialakítású Nokia 2660 Flip nem különösebben szenzációsak, noha baj nincsen velük. Viszont a papírforma szerint zenehallgatásra fókuszáló Nokia 5710 XpressAudio ötletes: vezeték nélküli fülesek járnak hozzá tartozékként, amelyek a telefon hátuljában lévő rekeszben tárolhatóak és tölthetőek.

Tartozék fülesekkel érkezik a Nokia 5710 XpressAudio Forrás: HMD Global

Arról nem esett szó, hogy a mellékelt fülhallgatók milyen hangminőségűek, azonban a Nokia 5710 XpressAudio ajánlott fogyasztói ára olyan 29 ezer forint, így dübörgő basszusokra és a szomszéd kertjét (is) lángba borító gitárszólókra nem érdemes számítani a technológiától.

A zenéket külön megvásárolandó, maximum 32 GB-os microSD kártyára lehet felmásolni, a HMD nem tett javaslatot az MP3-ak beszerzési helyére. Zenestreamelő szolgáltatásokat nem támogat a telefon, még wifi sem áll benne rendelkezésre.

A mobil további érdekesebb tulajdonságai közül kiemelhető a 2,4 hüvelykes és 480×640 pixeles kijelző, a 4G és a Bluetooth 5.0 támogatása, a 0,3 MP-es hátlapi kamera LED vakuval, az FM rádió, a sztereó hangszórópár, továbbá a cserélhető, 1450 mAh-es akku.

Ha minden igaz, akkor még júliusban megkezdődik a telefon forgalmazása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!