Végleg elváltak az Apple és a sztárdizájner útjai

jony ive tim cook apple iphone xr
Jony Ive és Tim Cook 2018 szeptemberében, az Apple iPhone XR forgalmazásának megkezdésekor
Vágólapra másolva!
Mostantól bárkinek dolgozhat az ikonikus formaterveket készített Jony Ive.
Vágólapra másolva!

A The New York Times értesülései szerint három év után végleg elváltak az Apple és Jony Ive útjai, nem fog többé tanácsadóként besegíteni a vállalat formatervezői csapatának. A dizájner 1992 és 2019 között dolgozott főállásban az Apple-nél, a céghez visszatért Steve Jobs 1997-ben emelte vezető formatervező posztra, ebben a minőségében többek közt a színes és áttetsző hátlapú iMac számítógép, továbbá az iPhone és az iPad kinézetéért felelt.

Jony Ive és Tim Cook 2018 szeptemberében, az Apple iPhone XR forgalmazásának megkezdésekor Forrás: Apple

Jony Ive a szintén az Apple-nek dolgozott Marc Newson formatervezővel együtt 2019-ben hozták létre a saját LoveFrom formatervező cégüket, innentől kezdve Ive külsősként dolgozott be az Apple számára, ennek lett most vége azzal, hogy a felek nem újították meg a lejárt szerződésüket.

A hírek szerint az utóbbi időben nem volt teljesen rózsás a felek viszonya: a sztártervezőnek nem tetszett, hogy minden egyéb ügyfelét jóvá kellett hagyatni az Apple-lel, míg a vállalatnál egyes vezetők állítólag kifogást emeltek a 100 millió dollárosnak pletykált sztárgázsija miatt, plusz a vádak szerint tehetséges dizájnereket csábított át a LoveFromhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!