Búcsúzhat a DSLR fényképezőgépektől a Nikon

nikon d6 dslr fényképezőgép kamera
Nikon D6
Vágólapra másolva!
A Canon is már csak olcsóbb modellek tervezésébe hajlandó befektetni.
Vágólapra másolva!

Keveseket meglepő híreszteléssel állt elő a Nikkei Asia, forrása szerint a Nikon befejezi a felső kategóriás tükörreflexes fényképezőgépek fejlesztését. A gyártó spekulációnak titulálta a kiadvány értesülését, állítása szerint folytatja a DSLR gépek gyártását és forgalmazását, azaz konkrétan nem cáfolta az információ helyességét, csak a meglévő kínálatának piacon tartására tett ígéretet.

Nikon D6 Forrás: Nikon

A Nikon legutóbb 2020 februárjában a D6 képében dobott piacra profi DSLR-t, az olcsóbb D3500 és D5600 modellek forgalmazását pedig a múlt hónapban megszüntette.

A DSLR fényképezőgépek hosszú időn keresztül a profi fotósok féltett kincsei voltak, ezekkel lehetett a legjobb műszaki minőségű fotókat készíteni, ráadásul minden elképzelhető lencse elérhető volt hozzájuk. Ettől függetlenül lejárt a termékek ideje, a tükör nélküli (MILC) kamerák mostanra eljutottak képminőségben a szintjükre, miközben számottevően kisebbek és könnyebbek, jobban teljesítenek a videók rögzítésekor.

A nagy rivális Canon tavaly jelentette be a DSLR gépektől való búcsú megkezdését, a 2021 végén piacra dobott EOS-1D X Mark III az utolsó professzionális célokra szánt modellje, bár állítása szerint a belépőkategóriás típusok fejlesztését egyelőre folytatja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!