Jönnek a fizetős fotók és videók az Instagramra

instagram közösségi média hálózat social network
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Csak a havidíjat kifizető követők számára lesznek elérhetőek az exkluzív bejegyzések.
Vágólapra másolva!

Jelentős fejlesztésről rántotta le a leplet az Instagramért felelős Adam Mosseri, a szolgáltatáson keresztül pénzt keresni próbáló tartalomkészítők és influencerek hamarosan klasszikus bejegyzéseket is képesek lesznek elrejteni a havidíjat nem fizető követőik elől, ezzel exkluzív tartalmakat biztosítva a zsebükbe nyúló rajongóik számára.

Hamarosan többet adhatnak majd a fizetős rajongóiknak az instagramos influencerek Forrás: Freestocks / Pexels

Az Instagram idén januárban fogott az előfizetések tesztelésébe, ennek keretében a szabályoknak megfelelő tartalomkészítők havi 1-100 dollár közti összegeket kérhetnek el a rajongóiktól, ám az anyagi támogatásért cserébe eddig csak exkluzív történeteket tehettek közzé számukra.

A megszokott képes és videós posztok fizetőfal mögé tétele mellett az Instagram hamarosan lehetővé fogja tenni az influencerek számára a fizetős rajongókkal való élő videózást, továbbá 30 fős csoportos chatelésekre is módjuk nyílik majd velük.

Az előfizetés bekapcsolása jelenleg csak néhány tízezer egyesült államokbeli tartalomkészítő számára érhető el, de Mosseri szeretné minél előbb globálisan elérhetővé tenni a bevételszerzési rendszert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!