Ügyintézést segítő újítást kap a Firefox

munkavállaló, dolgozó, iroda, szakember, illusztráció
Smiling indian business man working on laptop at home office. Young indian student or remote teacher using computer remote studying, virtual training, watching online education webinar at home office.
Vágólapra másolva!
Újabb hasznos PDF-szerkesztési funkciók jönnek a böngészőbe.
Vágólapra másolva!

A számítógépezők javának már emberemlékezet óta nem kell az Adobe Acrobat Readerhez vagy Foxit Reader hasonló PDF-olvasót telepítenie, hiszen a nagy néha e-mailben kapott vagy az internetről letöltött efféle dokumentumokat mindegyik modern böngésző képes megjeleníteni.

További extra igények esetén sem kell majd PDF-olvasót telepíteniük a Firefoxot használóknak Forrás: Shutterstock

Ettől függetlenül néha jól jöhetnek az extra funkciók, például a Firefox már jó ideje lehetőséget ad a PDF-ek szabványosan létrehozott űrlapmezőinek kitöltésére, így szépen kitölthető lehet az ügyintézési formanyomtatvány a kinyomtatása előtt, csak aláírni kell a személyes leadása vagy postára adása előtt.

Ennek tetejébe hamarosan újabb szerkesztési funkciókat kap majd a Firefox, lehetővé fogja tenni a PDF-ek esetében a szabadkézi rajzolást és a szövegek írását a dokumentumokra. Az előbbi főként információk kiemelésére hasznos, míg az utóbbival ügyesen ki lehet majd tölteni az olyan nyomtatványokat is, amelyeken a mezők nem szabványos űrlapmezőkként lettek létrehozva.

Az új szerkesztési funkciók már tesztelés alatt állnak, ha minden jól megy, akkor néhány hónapon belül alapértelmezetten elérhetővé válhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!