Drámaian emelkedik a Meta Quest 2 ára

meta oculus quest vr virtuális valóság vr-headset fejsisak facebook
A Meta boltjainak legfontosabb dolga a Quest headsetek demózása és eladása lesz
Vágólapra másolva!
Augusztustól harmadával kell majd többet fizetni a VR-headsetért.
Vágólapra másolva!

Újabb homokszemek kerültek Mark Zuckerberg metaverzumgépének fogaskerekei közé, a Meta bejelentése szerint augusztus elsejétől 100 dollárral, azaz harmadával drágul a teljesen önmagában használható Quest 2 virtuális valóság fejsisak ára. Az áremelést követően a VR-headset 128 GB háttértárú változatért 400 dollárt, míg a 256 GB-os verziójáért 500 dollárt kell majd kifizetni, nettó 159 és 199 ezer forintokról beszélünk.

A jelenlegi árán sem volt egyszerű eladni a Meta Quest 2 headsetet, augusztustól pedig még nehezebb lesz Forrás: Meta Platforms

A vállalat tájékoztatása szerint a lépésre azért volt szükség, hogy növelhesse a virtuális valósággal kapcsolatos kutatási és fejlesztési költését. Ez érthető annak fényében, hogy a headsetek tervezésével foglalkozó, eredetileg Oculusnak hívott céget is magában foglaló Reality Labs üzletága jelen pillanatban őrülten égeti a pénzt, az idei első naptári negyedévben 3 milliárd dollár veszteséggel működött.

Az áremelésért cserébe augusztustól kezdve ingyen jár majd az önmagában 30 dollárért árult Beat Saber ritmusjáték a Quest 2 mellé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!