Megnehezítené a szervizesek kémkedését a Samsung

Samsung Galaxy S22+
Vágólapra másolva!
Elsőként a Galaxy S21-re érkezik meg egy szoftverfrissítésben a javítási üzemmód.
Vágólapra másolva!

Leszámolna az okostelefonokon tárolt privát adatokat illetéktelenül nézegető, ne adj' isten lemásolgató és interneten megosztó szervizesekkel a Samsung, elsőként Dél-Koreában egy hamarosan megérkező szoftverfrissítés részeként a Galaxy S21-en teszi elérhetővé a javítási üzemmódot.

Samsung Galaxy S22+ Forrás: Samsung

A javítási mód a Beállítások alkalmazás Akku- és eszközkarbantartó részében lesz aktiválható, a bekapcsolása után újraindul a készülék a magánszférát védő módban. A technikusok elől minden a telefonon tárolt személyes adat (például letöltött fájlok, fiókinformációk, fotók, üzenetek) el lesz rejtve, és az egyénileg telepített appokat sem látják a készülékhez átmeneti hozzáférést kapott személyek.

A javítás elvégzése után visszakapott mobilban ezután a felhasználóknak csak vissza kell kapcsolniuk a normál üzemmódot, természetesen ilyenkor ujjlenyomatos vagy egyéb azonosításra lesz szükség, mire minden visszaáll a régi kerékvágásba, bár a szervizes által módosított beállításokat megőrzi a készülék.

Nem világos, hogy a szervizmód idővel az alapfelszereltség részévé válik-e minden Galaxy eszközön, de nem lenne meglepő.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!