Rátámadt a Tomb Raider szivárogtatóira a játékkiadó

Rise of the Tomb Raider
Vágólapra másolva!
Ezek szerint hitelesek lehetnek a következő részről érkezett információk.
Vágólapra másolva!

Április elején maga a Crystal Dynamics jelentette be a következő Tomb Raider-játék fejlesztés alatt állását, bár egyelőre csak annyit volt hajlandó elárulni a projektről, hogy a rebootolt trilógiában használt, házon belüli játékmotor helyett az Unreal Engine 5 hatja majd, így elvileg nagyon szép és jó lesz.

Újból nagy rebootot kaphat Lara Croft karaktere Forrás: Square Enix

A napokban információk érkeztek a projektről, a Sacred Symbols podcast egyik műsorvezetője azt állította, hogy birtokába kerültek a szereplőválogatásra kiküldött dokumentumok. Ezek alapján Jawbreaker munkanéven fut a projekt, az előző trilógia során még a húszas éveinek közepét taposott Lara Croft pedig már a 30-as éveinek közepén jár benne.

A szerepére egy sportos, 167 centi körüli magasságú, autentikusan brit színésznőt keresnek, ezek szerint a következő részben a karakter kinézetét és hangját is valódi színésznő adhatja, míg a trilógiában fiktív kinézetet kapott és Camilla Luddington szólaltatta meg.

A leírás alapján a következő Tomb Raider fantasztikus elemekkel tűzdelt, de alapvetően földhözragadt, mai világban játszódik, amelyet valamiféle újabb kataklizma fenyeget. Lara Croft igazi hírességgé vált, ám pont emiatt szociális izolációtól szenved. Cserébe a trilógiában lévő karakternél sokkal tapasztaltabb, maga mögött hagyta a családi ügyeit, a kalandnak él és céljai vannak.

A szövegek alapján fiatalok egy csoportjának is inspirációul szolgált, próbálnak a nyomdokaiba lépni, de nem világos, hogy miféle kapcsolatot ápol ezekkel a személyekkel.

A szivárogtatás kapcsán most újabb fejlemény történt, a Square Enix játékkiadó DMCA adattörlési kérelemmel próbálta eltüntetni Sacred Symbols beszámolóját, mivel állítása szerint az a jogvédett szellemi tulajdonait tartalmazza, így lényegében megerősítette a kiszivárgott információk hitelességét.

A témához kapcsolódó érdekesség, hogy többek közt a Tomb Raider franchise és a Crystal Dynamics is hamarosan az Embracer Group tulajdonába kerülnek, a japán Square Enix sokkolóan alacsony 300 millió dollárért eladja a csoportnak a nyugati érdekeltségeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!