Nőtt az Xbox Series S elérhető memóriája

microsoft xbox series s játékkonzol videojáték
Microsoft Xbox Series S
Vágólapra másolva!
Pozitív fejlemény mind a játékfejlesztők, mind a gamerek számára az optimalizáció.
Vágólapra másolva!

Kellemes meglepetést kaptak a játékaikat Xbox Series konzolokra is eljuttató játékfejlesztők, a Microsoft konzoljainak legújabb szoftverfejlesztői készletére való átállást követően a játékaik több száz megabájttal több memóriát használhatnak az olcsóbbik Xbox Series S modellen.

A memória szűkössége okozza a legtöbb fejtörést az Xbox Series S-re fejlesztők számára Forrás: Microsoft

A Microsoft ezzel a fejlesztők leggyakoribb problémáján próbál enyhíteni, az Xbox Series S-ben összesen 10 GB memória található, ráadásul ebből 2 GB-ot kisajátít magának az operációs rendszer, így a játékoknak olyan 8 GB-tal kell gazdálkodniuk.

Ez elsőre nem hangzik vészesen, de megosztott memóriáról van szó, egyben rendszermemóriaként és videómemóriaként is funkciónál, ami rögtön érthetővé teszi a fejlesztők nyűgét. A Xbox Series X-ben 16 GB megosztott memória található, a játékfejlesztők számára elérhető ~14 GB beosztása érthetően már kevésbé okoz fejtörést.

A mostani optimalizáció a fejlesztők mellett persze Xbox Series S-t vásároltak számára is jó hír, hiszen így a jövőbeli játékok, továbbá a megfelelő frissítést kapó régebbiek szebben futhatnak a konzoljaikon, kisebb eséllyel alakulnak ki, vagy rövidebb ideig tartanak majd a betelt memória miatti döcögések.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!