Feltámadhat a legendás Deus Ex játékszéria

deus ex mankind divided videojáték
Deus Ex: Mankind Divided
Vágólapra másolva!
Eddig sem az Eidos-Montréalon múlott Adam Jensen kalandjainak folytatása.
Vágólapra másolva!

Nagyon sok gamer fogadta pozitívan május elején a hírt, miszerint a japán Square Enix kiadó teljesen megszabadul a „nyugati" fejlesztőcégeitől és szellemi tulajdonaitól. A piti összegűnek mondható, csupán 300 millió dolláros vásár keretében az Embracer Group tulajdonába kerülnek a Crystal Dynamics, az Eidos Montréal, továbbá a Square Enix Montréal stúdiók, plusz többek közt a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief, a Legacy of Kain szellemi tulajdonok.

Deus Ex: Mankind Divided Forrás: Square Enix

A hírek szerint az említett fejlesztőcégeknek sincs ellenükre a japán kiadótól való megszabadulás, miután az rutinszerűen irracionális elvárásokat támasztott a termékeik eladásaival szemben, majd az egyébként kritikailag és üzletileg is sikeres játékokat nyilvánosan csalódásoknak titulálta. Ez nem esett jól a dolgozóknak, miután kisebb csodát téve új életet leheltek a Tomb Raider és a Deus Ex márkákba.

A közismert Jeff Grubb újságíró forrásai szerint a 2011-es Deus Ex: Human Revolution és a 2016-os Deus Ex: Mankind Divided duót az asztalra letett Eidos-Montréal már alig várja a Square Enixtől való megszabadulást, az új tulajdonos alatt mindenképp vissza kíván térni a Deus Exhez, hogy a következő résszel „megvalósítsa azt, amire a Cyberpunk 2077 nem volt képes", jelentsen ez bármit is.

A japán kiadó alatt szóba sem jöhetett egy újabb Deus Ex, az Embracer általi felvásárlás bejelentése során derült ki, hogy a rebootolt két rész addig összesen 12 millió példányban fogyott.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!