Zsarolóvírus ütött ki Dániában egy bolthálózatot

7-Eleven
--FILE--A pedestrian walks past a 7-Eleven convenience store in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 11 June 2018. International convenience store chain 7-Eleven is set to authorize local partners to open new stores in China’s central Hubei Province as part of an expansion. Orient Meilin Convenient Store has bagged a regional franchising contract with Seven-Eleven Japan’s China unit, securing exclusive rights to the business in the province, Wuxi-based parent company Commercial Mansion Grand Orient said in a statement.
Vágólapra másolva!
A 7-Eleven mind a 175 üzlete kénytelen volt bezárni hétfőn.
Vágólapra másolva!

Újabb boltláncnál történt súlyos zsarolóvírusos támadás, hétfőn mind a 175 dániai 7-Eleven üzlet kénytelen volt bezárni, miután egy zsarolóbanda leállította a cég fizetésfeldolgozó rendszerét, így nem működtek a kasszák. Az egyesült államokbeli székhelyű, nemzetközi hálózat neve ismerősen csenghet, leginkább szendvicseket is áruló vegyeskereskedéseknek titulálhatóak a boltjai.

Tizenkilenc országban van jelen a 7-Eleven, a képen az egyik kínai üzlete látható Forrás: AFP/Imaginechina/Lang xinchen

A folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel a 7-Eleven dán leánycége nem kívánt részletekbe bocsátkozni a támadással kapcsolatban, azonban az ügyfeleknek elméletileg nincs félnivalójuk, nem szivárogtak ki például a kártyás fizetési információik. Mostanra a lánc legtöbb üzlet újból kinyitott, a cégnek sikerült a készpénzes fizetési lehetőség működésre bírása mellett alternatív kártyás fizetési terminálokat beüzemelnie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!