Átlagolva DirectX 12 és Vulkan alatt is gyorsabb az RTX 3060-nál.

Az aktuális hírek szerint óriási bajban van az első generációs Intel Arc videókártyák nemzetközi piacra dobása, így érthető módon az Intel marketingesei próbálják győzködni a gamereket, hogy van értelme bizalmat szavazni a termékeknek a biztos vételnek mondható GeForce vagy Radeon választása helyett.

Ennek érdekében a vállalat most saját teljesítménymérésekkel rukkolt elő, négy tucat DirectX 12 vagy Vulkan grafikus programozási felületet használó játékban vetette összes a következőre kiadni kívánt Arc A750 modelljének teljesítményét a rivális GeForce RTX 3060-éval, méghozzá 1080p / Ultra és 1440p / High beállítások mellett.

Az Arc A750 nagy átlagban DirectX 12 és Vulkan alatt is gyorsabb a GeForce RTX 3060-nálForrás: Intel

A mérések szerint nagy átlagban az Intel Arc A750 egy picivel gyorsabb az RTX 3060-nál, programozási felület és felbontás függvényében 3-5% közti előnyökről beszélünk. A DirectX 11-et vagy régebbi API-t használó játékok teljesítményéről nem esett szó, de az Intel saját bevallása szerint ezek esetében nem kell acélos tempóra számítani, az idő múltával remélhetően javul majd a helyzet.

Az eredmények a DirectX 12-es játékokbanForrás: Intel
A Vulkan API-t is szereti az Intel Arc A750Forrás: Intel

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!