Rács mögött gondolkodhatott az airtages zaklató

south wales police
Christopher Paul Trotman
Vágólapra másolva!
Nyitott kérdés, hogy egy szimpla végzéssel távoltartható-e a volt élettársától.
Vágólapra másolva!

Nem exkluzívan amerikai probléma mások Apple AirTaggel való követése, most épp az Egyesült Királyságból érkezett egy csúnya történet. A Daily Mail beszámolója szerint a 41 éves Christopher Paul Trotmannek 2020 augusztusában ért véget a tíz éve tartó párkapcsolata, miután a barátnője a végletekig féltékeny és uralkodó természetét megelégelve szakított a férfival.

Christopher Paul Trotman Forrás: South Wales Police

Ezt Trotman nem volt hajlandó elfogadni, a szakítást követett hónapokban faggatni próbálta a nőt a tartózkodási helyéről, még pénzt is ajánlott számára a kocsmai pultos állásának feladásáért, mert nagyon nehezen viselte, hogy a munkája során más férfiakkal elegyedik szóba.

A helyzet idén márciusban durvult tovább, miután vezetés során a nő riasztásokat kezdett kapni a vele együtt utazó AirTagről az iPhone-ján, de nem értette azokat, így nem törődött velük. Még abban a hónapban szöveges üzenetek érkeztek Trotmantől, hogy jól-e érezte magát egy családi házas övezetben tett látogatása során, továbbá a „megcsalásával" is vádolni kezdte a zaklatója.

A nőt később a lánya világosította fel, hogy mit jelentenek a riasztások, honnan tudja a tartózkodási helyeit a volt élettársa.

A nő bejelentést tett a rendőrségen, a kocsija hátsó lökhárítójára ragasztva találták meg a követésére használt AirTaget. A kütyüt nem volt nehéz a férfihez kötni, a követőhöz hozzápárosított okostelefon és az amazonos rendelési története füstölgő fegyvereknek bizonyultak.

A fiatalabb korában már nyolc alkalommal, többek közt erőszakos tettekért is elítélt férfi némi előzetes tagadás után beismerte a bűnösségét, egy ideig szabadlábon védekezhetett, majd június elején a tanúk megfélemlítésének veszélye miatt letartóztatásba került.

Trotman végül kilenc hét börtönbüntetést kapott a bírótól, amelyet az eljárás ideje alatt már letöltött, így azonnal szabadult.

Az ilyenkor megszokott módon a bíró távoltartási végzést is hozott, így a férfi elméletileg nem veheti fel a kapcsolatot a félelemben tartott áldozatával. Trotman ügyvédje szerint a védence belátta a rácsok mögött töltött idő alatt az extrém viselkedésének elhibázottságát, de persze mindenki csak remélheti, hogy ténylegesen távol tartja magát az áldozattól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!