Balesetveszélyes a DEWALT gérvágó fűrésze

dewalt dhs780 gérvágó fűrész home repair javítás szakmunka
Balesetveszélyes lehet DEWALT DHS780 burkolati eleme
Vágólapra másolva!
Azonnal fel kell függeszteni a használatát, saját kezű és szervizes javításra is van mód.
Vágólapra másolva!

Óriási visszahívást jelentett be a professzionális felhasználók körében világszerte népszerű DEWALT, három gérvágó fűrészének is veszélyes a körfűrészlap hátsó részét takaró, műanyag védőburkolata. Az alkatrész kisebb ütésre könnyedén megrepedhet vagy eltörhet, így szabadon hozzáférhetővé válhat a fűrészlap fogazása, ami balesetveszélyes.

Balesetveszélyes lehet DEWALT DHS780 burkolati eleme Forrás: DEWALT

A probléma világszerte 14 millió darab gérvágó fűrészt érint, eddig 571 panasz futott be a gyártóhoz, 9 sérülésről van tudomása. Mint az anyacég bejelentését követően kiderült, a vállalat magyar leánya nagy csendben már július 26-án értesítést adott ki az ügyben, a három érintett modell közül itthon csak a DHS780 kapható, a 2019-33 és 2022-06 közti gyártási kóddal ellátottak esetében jelentkezhet a hiba.

A gyártó és az ügyfelek nagy szerencséjére a defektív műanyag alkatrész házilag is pillanatok alatt kicserélhető, így az érintett géppel rendelkezők a DEWALT magyar kirendeltségével egyeztetve kérhetik egy javítócsomag kiküldését, nem muszáj szervizbe vinniük a gépet. A problémával kapcsolatos, magyar nyelvű tájékoztatás itt olvasható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!