Óriási a riadalom a Google alkalmazottai között

Google, logó, iroda
A view of Google office in Chelsea New York City USA during coronavirus pandemic on April 22, 2020. The U.S. government is currently in discussions with Facebook, Google and other tech companies about the possibility of using location and movement data from Americans’ smartphones to combat coronavirus. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnik, hogy kénytelenek lesznek ténylegesen dolgozni a munkahelyükön.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel sokakban felmerült már, hogy az akár 100 ezernél is több dolgozóval rendelkező techcégek alkalmazottai vajon mivel töltik az idejüket, mikor látszólag közel sem halad olyan tempóban a vállalatok termékfejlesztése, mint amennyire egy hadseregnyi dolgozóval illene.

A gazdasági nehézségek hatására a techcégek felsővezetői elkezdtek szokatlan érdeklődést tanúsítani a munkavégzés hatékonysága iránt Forrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

Az Insider szerint az egyre romló gazdasági körülmények miatt most már a techcégek legmagasabb köreiben is beszédtéma a produktivitás hiánya, a Google vezérigazgatója a csalódást keltett legutóbbi negyedéves eredmények során erre fel is hívta a dolgozók figyelmét. A kiadvány forrásai szerint az elmúlt hetekben nagyot változott a légkör a vállalatnál, és ugyan leépítésekről még nem esett szó, de a főnökök egyre keményebb hangnemet ütnek meg a dolgozókkal szemben, plusz tart az új munkatársak felvételének tilalma. Kontextusként a Google-nek olyan 135 ezer főállású dolgozója van.

A publikáció által látott belsős e-mailben azt írta egy menedzser, hogy ha nem javulnak a jelenlegi negyedévben az üzleti eredmények, akkor hamarosan vér folyhat az utcákon.

Nem Sundar Pichai az egyetlen, akit újabban különösen érdekelni kezdett a dolgozók tényleges produktivitása, nemrég például Mark Zuckerberg is dühösen fenyegetni kezdte a Facebook dolgozóit, hogy maguktól vagy segítséggel, de menni fognak a vállalat sikere iránt nem elkötelezett egyének.

Természetesen a történethez hozzátartozik, hogy az óriási techcégeknél nem mindig a remek fizetéstől és a nagylelkű munkahelyi előnyöktől ellustult dolgozók miatt nem halad a munka, gyakran szerkezeti problémák, döntéshozói kompetenciák, továbbá irodai politizálás gáncsolják az eredmények felmutatását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!