Szimbolikusan véget ért a PlayStation 4 pályafutása

konzolvásárlás 2014 ps4 playstation 4
A hostess holds a remote of a Playstation 4 at the Sony booth during the China Joy fair in Shanghai on July 31, 2014. The gamer fair China Joy (China Digital Entertainment Expo & Conference) opens its doors from July 31 to August 3, 2014. Sony said on July 31 it saw a $261 million first-quarter net profit thanks to brisk sales of its PlayStation 4 console and a weak yen, but said it still expects a full-year loss. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Nem számol be többé az üzleti jelentéseiben a konzol eladásairól a Sony.
Vágólapra másolva!

Nagyjából másfél évvel a PlayStation 5 piacra dobását követően a Sony szimbolikusan lezárta az előző generációs konzolja által fémjelzett korszakot, innentől kezdve nem számol be többé a negyedéves üzleti jelentéseiben a PlayStation 4 eladásairól.

Nem számít már olyan PS4-eladásokra a Sony, amelyekről érdemes volna beszámolni Forrás: AFP/Johannes Eisele

Ennek megfelelően hacsak nem ad valamilyen apropóból újabb tájékoztatást az éppen aktuális számról a cég, akkor a legutolsó megosztott adat alapján 117,2 millió fogyott az előző generációs konzoljából. Ezzel minden idők második legnagyobb darabszámban eladott otthoni konzolja a PlayStation 2 után (155+ millió), míg a kézikonzolokat is nézve a negyedik legnagyobb számban értékesített modell, bár a pozíciót még idén el fogja hódítani tőle az épp 111 milliónál járó Nintendo Switch.

Az eladási szám titkolása nem jelenti azt, hogy befejeződött volna a PlayStation 4 gyártása, várhatóan még évekig elérhető marad az érdeklődők számára. Érdekességként az előző generációs konzoljait 11-12 évig a piacon tartotta a vállalat, ami alapján 2024-2025 környékére eshet a PS4 gyártásának befejezése, már ha tartja magát a szokásához.

További kontextus, hogy a generációközi frissítésnek szánt PlayStation 4 Pro gyártását már 2020 végén leállította a Sony, a Microsoft pedig 2015 óta nem hajlandó tájékoztatást adni az értékesített Xboxok számáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!