Feltámasztják fiatalkorunk legendás horrorjátékát

Vágólapra másolva!
Harminc évvel ezelőtt sokan rettegtünk az Alone in the Dark közben, ami korának egy meghatározó horrorjátéka volt. Most alaposan újragondolva és kibővítve tér vissza.
Vágólapra másolva!

A kiadó THQ Nordic bejelentette, hogy valójában már 2019 óta dolgozik a svéd Pieces Interactive stúdió azon, hogy valamilyen módon újraalkossa a legendás horrorjáték Alone in the Darkot. A játékhoz kapcsolódó tulajdonjogat még 2018-ban szerezte meg a kiadó az Ataritól.

Az első és mai napig klasszikus Alone in the Dark még 1992-ben, és néhány alapvetés ugyan nem változik, a készítők azt ígérik, hogy nem csak lemásolják és felújítják az eredetit.

Forrás: THQ Nordic

A fő helyszín ugyanúgy a Derceto Manor nevű, kifejezetten gazdagoknak fentartott pszichológiai klinika Louisiana államban, és a főszereplők sem változtak: választhatunk a nagybátyja után kutató Emily Hartwood és a magánnyomozó Edward Carnby között.

Azonban a fejlesztők alaposan felbővítik a történetet, a két szereplő más és új pályarészeken kalandozhat majd, így érdemes lesz majd mindkettővel végigvinni a játékot.

Új elemként megjelenik például az, hogy Hartwoodot egy sötét alak is kísérti, akinek a kilétét érdemes lesz majd leleplezni, ráadásul a klinikán kívüli helyszínek is megjelennek majd, például egy temető és egy olajfúró torony. A szereplőknek arra is fényt kell derítenie majd, hogy ezek a helyszínek hogyan kapcsolódnak a klinikához.

A játékmenet alapvetően továbbra is a bevált túlélő-horror elemekre építkezik majd, így harc mellett lehet számítani jó sok felfedezésre, gyűjtögetésre és feladványok megoldására. Nem támaszkodhatunk majd mindig a fegyverek bevetésére, így sokszor érdemes lesz inkább ügyesen elkerülni az ellenfeleket.

Az új Alone in the Dark megjelenési dátuma még nem ismert, viszont PC-re, PS5 és Xbox Series X/S konzolokra érkezik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!