Csúnyán agyon verte a PlayStation 4 az Xbox One-t

sony playstation 4 dualshock gamepad gamer gaming videojáték
Vágólapra másolva!
Az előző generációban messze a Sony konzolja dominált, a Microsoft csak kullogott utána az Xbox One-nal.
Vágólapra másolva!

A Microsoft többek között Brazíliában is igyekszik átütni a megfelelő hatóságokon az Activision Blizzard óriáskiadó felvásárlását, és a bírósági dokumentumokból kiderült egy érdekesség:

több mint kétszer annyi PlayStation 4 konzol fogyott eddig, mint Xbox One.

Habár most már javában dübörög az új generáció, így a közönség leginkább a PS5-re és az Xbox Series-konzolokra figyel, azért az előző generációs masinák is népszerűek, és egyáltalán nem érdektelen, hogy zárul le egy korszak.

Forrás: EVG Photos / Pexels

Mivel az Xbox One a megjelenése óta jóval gyengébben teljesít, mint a konkurens PS4, a Microsoft egyszerűen nem számolt be többé az eladott konzolok mennyiségéről, így a generáció nagy része alatt csak tippelni lehetett, vagy piaci elemzők becsléseit alapul venni.

Mivel a Sony azonban végig közölte az eladott számokat, így tudjuk, hogy például 2021 júliusáig 116 millió PS4-et sikerült értékesíteniük, ami tehát azt jelenti, hogy Xbox One-ből körülbelül 58 millió kelhetett el.

Ez egybevág egyébként az Ampere Analysis piaci elemzőcég korábbi beszámolójával, amikor 2020-ban azt írták, hogy a PS4 valahol 111 millió környékén állhat, míg az Xbox One-ból 51 millió adtak el. Ez tehát azt jelenti, hogy a Microsoft jóval gyengébben teljesített az előző generációban, mint az azt megelőzőben, amikor az Xbox 360-ból az életciklusának végére már 84 milliót sikerült értékesíteniük.