Elkezdhet a chipeken spórolni az Apple, meg kell majd fizetni a csúcsprocesszor árát

iPhone 14 Pro koncepció
Vágólapra másolva!
A jövőben csak a legdrágább iPhone-ok kaphatják majd meg az aktuális csúcsprocesszort.
Vágólapra másolva!

Néhány héten belül elrajtol az iPhone 14-es sorozat, és belsős információk szerint az Apple egy olyat lép, amilyet korábban még soha: csak a két drágább változat az iPhone 14 Pro és Pro Max kapja majd meg az új fejlesztésű csúcsprocesszort, a sima iPhone 14-nek és Maxnak meg kell majd elégednie a tavalyi chippel.

Úgy tudni ráadásul, hogy ezt a stratégiát a jövőben is alkalmazni fogja az Apple.

Belsős források úgy tudják, hogy a jövőre érkező iPhone 15 Pro és Pro Max érkezik majd az akkorra tervezett A17 Bionic processzorral, ami már a TSMC 3 nanometéres gyártástechnológiáján készül majd. Ezen a gyártósoron vélhetően tud elég processzor készülni ahhoz, hogy kielégítse az Apple minden igényét (meg persze jó drága is lesz), így az iPhone 15 és iPhone 15 Max megmarad az idei chipnél, vagyi az A16 Bionicnál.

Forrás: trusted reviews

Nem mintha az A16 Bionic teljesítménye nem lenne bőségesen elég mindenre, de úgy tűnik, hogy a jövőben többet kell majd fizetniük a vásárlóknak, ha a csúcsteljesítményt szeretnék megkapni. Ráadásul a hírek szerint az iPhone 15 Pro Max lesz az Apple első telefonja, ami periszkópos zoomkamerát kap majd, ez pedig még feljebb srófolhatja az árakat.

Hogy az A17 Bionic pontosan milyen lesz, azt persze egyelőre még nem tudjuk, de a feltételezések szerint az Apple megmarad a hatmagos felállásnál, amiből kettőt a teljesítményre négyet pedig az energiahatékonyságra hegyeznek ki.