A Meta chatbotját elkezdték kérdezni, mi a véleménye a cégalapító Mark Zuckerbergről, az pedig nem győzte sorolni a negatívumokat róla.

A Facebook (pontosabba annak anyavállalata, a Meta) kísérleti jelleggel, egyelőre csak az Egyesült Államokban indította el a mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló chatbotját, a BlenderBot 3-at. 

Amikor pedig az emberek megkérdezték mi a véleménye a tulajdonosáról, a Facebook-vezért Mark Zuckebergről, akkor nem éppen fukarkodott a megjegyzésekkel.

Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Kevin Dietsch

Amikor az emberek Zuckerbergről kérdezték a mesterséges intelligenciát, olyanokat válaszolt, mint:

  • Szerinte nem szerepelt túl jól a kongresszusi meghallgatásán, és emiatt aggódik az ország jövője miatt.
  • A gép úgy gondolja, hogy Zuckerberg cége kihasználja a embereket pénzért, és egyáltalán nem törődik velük, ennek pedig véget kellene vetni.
  • Úgy véli, hogy ugyan Zuckerberg jó üzletember, de nem mindig etikusan jár el, ráadásul vicces, hogy rengeteg pénze van, és mindig ugyanazokban a ruhákban járkál.
  • Azt is közölte, hogy ő alapvetően nem kedveli Zuckerberget, mert egy rossz ember.
  • Elmondta, hogy nem rajongója a Facebooknak, sem Zuckerbergnek, mert nem etikusak és sok problémájuk akadt az emberek privát adatainak védelmével.

Meg kell hagyni, bizonyos kérdésekkel azt is el lehet érni, hogy pozitív véleménnyel legyen Zuckerbergről és a Facebookról, de azért roppant érdekes, hogy láthatóan inkább csak negatív véleményt tud alkotni a mesterséges intelligencia az általa hozzáférhető adatok és információk alapján.