Állítólag a Sony Xperia 1 V kaphat először ilyen előlapi kamerát: se fúrt rész, se szenzorsáv, se rejtett kamera nem kell majd.

Bár sokan panaszkodnak, hogy nem az emberek kérték, a gyártók mégis mindent elkövetnek, hogy a mobilok kijelzője körüli kávát eltüntessék, és olyan legyen az új okostelefon, mintha csak egy képernyőt fognánk. Útban van persze a szelfikamera, manapság pedig a szenzorsáv már nem menő.

Sony Xperia 1 IVForrás: Sony

Jelenleg a fúrt szelfikamera az elfogadott trend, a rejtett kamera továbbra is nagyon rossz képminőséget garantál, és egyesek észre is veszik, hogy egy ponton más a kijelző. A Sony azonban a jelentések szerint megoldaná a helyzetet.

Bár az Xperia 1 IV még elég vaskos felső kávát kapott, állítólag az Xperia 1 V jövőre már ultra-mikrolyuk kamerát kap majd. Ez annyit tesz, hogy normál előlapi kamerát építenek a kijelző fölé, de az olyan apró lesz, hogy a káva szinte láthatatlanná válik a képernyő körül. Az új, különleges kamerák sorozatgyártása állítólag már el is indult. Az Xperia 1 V-ig persze bármi változhat még, de a technológia állítólag készül.