Érdekes újdonságot kapnak az Oppo telefonjai: cenzúrázhatók a csevegésekről készített fotók

Vágólapra másolva!
Az Oppo az elsők között fogja bevezetni az Android 13-ra épülő rendszerét, de a Google által szállított újdonságokon kívül néhány apró, de hasznos funkciót is beépített a kínai gyártó.
Vágólapra másolva!

Mindössze néhány nappal azután, hogy a Google hivatalosan is kiadta az Android 13-at, az Oppo már be is jelenetette a rá épülő saját rendszerét, a ColorOS 13-at. A BBK Electronics nevű kínai óriás alá tartozó márkák közül, mint a Vivo és a OnePlus, az Oppo az elsők között lépett az új rendszer bevezetésében, amit elsőként a csúcskategóriás Find X5 és Find X5 Pro kap majd meg.

A ColorOS 13 persze magával hoz minden újdonságot, amit az Android 13 eleve nyújt, de ezen kívül az Oppo két érdekes apróságot is beépített. A cég nagyon jól látja, hogy manapság egyre többen fotózzák a Messengeren vagy WhatsAppon az üzenetváltásaikat, hogy azt átküldjék valaki másnak, azonban ilyenkor nem feltétlenül szeretnénk leleplezni azt is, hogy kivel beszélgettünk.

Forrás: Oppo

Az Oppo erre beépített egy új Pixelate funkciót a képszerkesztőbe, ami automatikusan pixelesíti, cenzúrázza a felhasználó nevét és profilképét. Ha ez nem lenne elég, akkor a pixelesítést használhatjuk manuálisan is a kép különböző részeinek kimosására.

Egy másik, szintén apróságnak, de nagyon hasznosnak tűnő funkció a Meeting Assistant. Az Oppo szerint egy jelentősen javítja majd a Zoomon, Microsoft Teamsen vagy Google Meeten folytatott videós megbeszélések stabilitását azzal, hogy az internetes adatforgalomnál ezek prioritást kapnak a többi alkalmazáshoz képest. Ráadásul a funkció még a bejövő értesítéseket is lekicsinyíti, hogy minél kevésbé zavarjanak be a videózásba.