Valójában nagyon vaskos a Samsung drága órája: átverik az embereket az okosórák gyártói?

Samsung Galaxy Watch 5 Pro
Vágólapra másolva!
A legtöbb gyártó nem számolja bele az óra vastagságába az alul kidudorodó szenzorokat: így történhet, hogy a Samsung Galaxy Watch 5 Pro is sokkal vastagabb, mint gondolnánk.
Vágólapra másolva!

A DC Rainmaker néven dolgozó YouTuber egy igen aggasztó trendre hívta fel a figyelmet az okosórák piacán. A jelek szerint a legtöbb gyártó úgy adja meg az okosórák vastagságát, hogy abba egyszerűen nem számolja bele az alul kidudorodó érzékelőket – így aztán a viselőt nagy meglepetés éri, mert sokkal vastagabb az okosórája, mint gondolta a számokból.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro Forrás: Samsung

A hivatalos adatok alapján az Apple Watch Series 7 például 10,7 mm vastag, de a valóságban 13,14 mm-ről van szó, ami 22,8 százalékkal több a gyári adatnál. A Samsung Galaxy Watch 5 papíron 9,8 mm vastag, a valóságban 13,09 mm DC Rainmaker szerint, ami 33,7 százalékkal több a gyári értéknél.

Ennél is rosszabb, hogy a Galaxy Watch 5 Pro hivatalosan 10,5 mm vastag, a valóságban azonban 15,07 mm-t mutat a mérőeszköz, ami 43,5 százalékos különbség. További probléma, hogy a Samsung az óra tömegének megadásakor szíj nélkül mér. Sajnos ez is általánossá vált trend, nem csak a Samsung gyakorlata, más gyártók is előszeretettel mérnek így a kedvezőbb számok érdekében.