Ekkor kerül piacra PlayStation 5 VR-headsete

sony psvr2 playstation vr 2 headset virtuális valóság
Passzol a PlayStation 5 kinézetéhez a PlayStation VR 2 headset
Vágólapra másolva!
A tervek szerint olyan húsz komoly játékkal megtámogatva válhat elérhetővé a PSVR2.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta csepegteti már az információkat a második generációs virtuális valóság fejsisakjáról a Sony, most pedig egy instagramos posztban szinte fű alatt bejelentette, hogy PlayStation 5-höz csatlakoztatható termék 2023 elején kerül majd piacra.

Illik a PlayStation 5 kinézetéhez a PSVR2 headset Forrás: Sony

A PlayStation VR2 nagy előrelépés lesz az elődjéhez képest, egyetlen USB-C kábellel csatlakozik a konzolhoz, továbbá nem igényel külső szenzorokat a működéséhez. A kijelzői együtt 4K felbontású képmegjelenítést tesznek lehetővé, 90 Hz vagy 120 Hz képfrissítéssel, 110 fokos látószöggel, plusz a Sony mérnökei szoftveres technológiákkal is próbálják javítani a headset által kínált élményt.

A Sony május végi tájékoztatása szerint a PSVR2 nagyjából húsz komolyabb VR-játékkal együtt válhat elérhetővé, többek közt a Horizon és a Walking Dead szériák spinoffjaira kell gondolni, plusz a No Man's Sky és a Resident Evil Village is biztosan kapnak VR-ra optimalizált kiadást a megjelenése alkalmából.

Remek kérdés, hogy vajon mennyibe kerül majd a headset, de kifejezetten csúcstechnológiáról van szó, így a termékre vágyó PS5-tulajok jobban teszik, ha buzgón töltögetik a malacperselyeiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!