Botrány: elképesztő hiba a Facebookon

facebook laptop notebook
Vágólapra másolva!
Teljesen megőrült a hírfolyam szerdán. A felhasználók jókora része kizárólag furcsa bejegyzéseket lát.
Vágólapra másolva!

Újból érthetetlen hibajelenség ütötte fel a fejét a Facebookon, a magyar idő szerint kora délelőtt feltűnt bug hatására a felhasználók jókora része világszerte kizárólag furcsa és kéretlen bejegyzéseket lát a hírfolyamában. Javában teljesen ismeretlen oldalaktól származó bejegyzésekről beszélünk, de éppen olyan posztokból sincs hiány, amelyekben a facebookozók követett hírességeket vagy zenekarokat említettek meg címkézéses módszerrel.

Minden van ma a Facebookon, csak az nincs, amire igény lenne Forrás: Kaboompics / Pexels

Hírünk írásakor a Facebook státuszoldala nem jelzett hibát, azonban a sokak által tapasztalt jelenség biztosan nem normális, még facebookos mércével sem. Népszerű elmélet, hogy a problémának talán a dupla hírfolyam bevezetéséhez lehet valamiféle köze, ennek bekapcsolása után elvileg elszeparáltan böngészhetőek lesznek a felhasználók ismerőseinek, követett oldalainak, továbbá csoportjainak bejegyzései a teljesen gépileg ajánlott, idegen forrásokból származó tartalmaktól.

Frissítés: a Facebook szerint kora délutánra megjavult a hírfolyam, nem részletezett konfigurációs hibát nevezett meg a jelenség okaként.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!