Műholdas adatkapcsolattal jöhet az iPhone 14

apple iphone mobilozás telefonozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Volt már szó erről, a funkció megmagyarázná a mobilcsalád bemutatójának címét is.
Vágólapra másolva!

Tavaly ilyenkor olyan pletykák repkedtek, hogy az iPhone 13 mobilcsalád lehetővé teheti a műholdas kommunikáció használatát, így valamilyen mértékben a mobilhálózatok által nem lefedett területeken, vagy épp katasztrófák miatti szolgáltatáskiesések esetén is lehetne használni azokat. Kapcsolódó érdekességként a SpaceX és a T-Mobile USA a napokban jelentették be, hogy műholdakat fognak 5G-s bázisállomásokként használni ugyanezen okokból, a technológia bármely 5G-képes mobillal működik.

Kuo szerint elsősorban veszélyhelyzeti hanghívási és üzenetküldési funkciókat kínálhat a műholdas kapcsolat Forrás: Karolina Grabowska / Pexels

A híres-hírhedt Ming-Chi Kuo piacelemző azt állítja, hogy az Apple már az iPhone 13 megjelenésének idejére befejezte a műholdas kapcsolathoz szükséges hardveres fejlesztést, most pedig az iPhone 14 közeljövőbeli megjelenésének idejére a tesztelésével is végzett, így műszaki szempontból nincs akadálya a funkció debütálásának.

További érdekesség, hogy a műholdas kommunikációs lehetőség bevezetése megmagyarázná az iPhone 14 mobilcsalád bemutatójának címét, eddig senki sem tudta mire vélni az esemény „Far Out", avagy „A messzi távolban" szlogenjét.

Ettől függetlenül Kuo nem állítja teljes bizonyossággal, hogy az Apple tényleg bejelenti az új mobiljaival együtt a műholdas adatkommunikációs funkciót, hiszen a működéséhez szolgáltatást is kell nyújtania valakinek. A feltételezések szerint az Apple egy saját előfizetésen keresztül kívánná elérhetővé tenni, ám ehhez partnert kell találnia, és köztudottan nem egyszerű egyezkedni vele az anyagiak terén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!