A világ legnagyobb OLED tévéjét dobja piacra az LG

lg oled evo gallery edition tv G97G2 tévé okostévé televízió
Még az ősszel piacra kerülhet a 97 hüvelykes LG OLED evo Gallery Edition TV (G97G2)
Vágólapra másolva!
Az Európában eladott prémium készülékek fele már idén ilyen panelt használhat.
Vágólapra másolva!

Nagyban készül a szeptember másodikán kezdődő IFA 2022 kiállításra az LG, a motorikusan önállító monitorának leleplezését követően most a tévéinek beharangozásával folytatta a kiállított termékeinek beharangozását. A legfontosabb dobását a világ legnagyobb OLED paneles modelljének bemutatása jelenti, OLED evo Gallery Edition TV (G97G2) modell 97 hüvelykes, azaz 2,46 méteres képátlóval lesz tehetősek nappalijainak ékköve.

Még az ősszel piacra kerülhet a 97 hüvelykes LG OLED evo Gallery Edition TV (G97G2) Forrás: LG

A gyártó ezen túlmenően nem árult el semmiféle információt a modellről, jelenleg csupán annyit tudni, hogy a közeljövőben ténylegesen piacra is kerül, nem csak expókon való mutogatásra kitalált posztergyereknek szánja. A vállalat OLED kijelzős tévékínálata az új modellel átló alapján nyolctagúra bővül, jelenleg 42, 48, 55, 65, 77, 83, 88 hüvelykes modelleket árul. A termék áráról sem beszélt a cég, de kontextusként a 88 hüvelykes Z1 modellje itthon olyan 7,5 millió forintért kapható.

Az LG sajtóközleménye szerint a prémium tévéket beszerző európaiak rendkívül lelkesen vásárolják az OLED paneles modelleket, idén már a kategóriában eladott készülékek 55 százalékát tehetik ki, jövőre pedig 66 százalékra emelkedhet a piaci részesedésük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!