Megszűnik a Facebook megbukott mobilappja

Kezdő Tinder-kisokos: így szedd fel a legdögösebb csajokat!  telefon férfi
Vágólapra másolva!
Drámaian mélyrepülésbe kezdett az elmúlt hónapokban a használatával töltött idő.
Vágólapra másolva!

Semmi sem tart örökké, főleg ha folyamatosan és drámaian csöken az iránta való kereslet. A Facebook még 2018-ban indította el a Facebook Gaming szolgáltatását, ennek fő profilját a videójátékok és a mobiljátékok élő közvetítése jelentette, a máig piacvezető Twitch, a mérsékelten sikeres YouTube Gaming, továbbá a mára bezárt Mixer ellenfelének szánta azt.

A Facebook Gaming megtekintési óráinak negyedéves változása jó eséllyel megmagyarázza, hogy miért szűnnek meg a dedikált mobilappok Forrás: Streamlabs

A Facebook Gaming egyelőre nem fog megszűnni, azonban a vállalat csendben értesítette az Android és iOS mobilalkalmazásait használókat, hogy hamarosan vége a dalnak, 2022. október 28-án elbúcsúznak az appjai. A szolgáltatás tartalmaira kíváncsiak a normál Facebook mobilappban, továbbá a közösségi szolgáltatás webes felületén továbbra is hozzáférhetnek a játékmenetes közvetítésekhez.

A vállalat nem közölte az appok megszüntetésének okát, de feltehetően egy szimpla racionalizálásáról van szó, a viszonylag kevés felhasználó miatt nincs értelme erőforrásokat pazarolni a dedikált Facebook Gaming mobilapp fejlesztésére. A Streamlabs adatai alapján érthető volna a döntés, hiszen a koronavírus-járvány ideje alatt ugyan drámaian kilőtt a szolgáltatás nézett óráinak száma, az abszolút rekord 2021 harmadik negyedévében 1293 millió óra is összejött, ám utána drámai mélyrepülés indult, az idei második negyedévben már csak 580 millió órát töltöttek el streamek figyelésével a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!