Alaposan ráfekszik a fenntarthatóságra a Samsung

samsung_ifa
Vágólapra másolva!
A Samsung az idei IFA technológiai kiállításon az okos megoldásokra és ezeken keresztül a fenntarthatóság fontosságára hívta fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Úgy látszik, hogy a Samsung megoldása az lenne a fenntarthatóság növelésére, hogy gyakorlatilag minden eszközüket kompatibilissé teszik a saját SmartThings megoldásukkal. Ezzel gyakorlatilag a különböző eszközök egy rendszerben kapcsolhatók össze, és a felhasználó azok működéséről valós idejű adatokat lát, követhetők a felhasználási szokások, és minden egy helyről vezérelhető a levegőminőség szabályozásától kezdve a főzésig.

Forrás: Samsung

A Samsung ettől azt várja, hogy a tudatos felhasználók jelentősen csökkenthetik az energiafelhasználásukat, ráadásul a gyártó azt ígéri, hogy a Bespoke MI mosógépük és a Bespoke alulfagyasztós hűtőjük tekintetében a legmagasabb energiatakarékossági szabványon túl további 10%-os energiamegtakarítást lehet majd elérni.

A gyártó hozott is egy példát a Bespoke MI mosógéppel kapcsolatban: a hangzatosan elnevezett MI Ecobubble funkcióval a mosószert aktív habbá alakítja, ami gyorsabban beszívódik a ruhákba, továbbá a mesterséges intelligencia segít optimalizálni a mosási ciklust, belőni a megfelelő víz- és mosószermennyiséget, és az áztatási és centrifugálási időt is.

Ezeknek köszönhetően akár 70%-kal kevesebb energiát használhat a mosógép, miközben ugyanolyan tiszta ruhákat lehet majd kivenni belőle, mint korábban.

Szintén érdekes újdonságnak hangzik a SolarCell nevű távirányító, ami az ígéretek szerint a Wi-Fi routerehkhez hasonló eszközök fény- és rádiófrekvenciáját kihasználva képes tölteni magát. A Samsung szerint ezzel akár évi 200 millió darab elem is megspórolható, ennyivel kevesebbet kell kidobni.

Forrás: Samsung

A vállalat már egy ideje felhasználja az óceánokba kerülő műanygokat és kidobott halászhálókat is. Ez utóbbi újrahasznosításából olyan anyagok készülnek, melyek bekerülnek többek között a Galaxy Z Flip4, a Galaxy Z Fold4 hajtogatható telefonokba, vagy éppen a Buds2 Pro fülhallgatóba. A Samsung szerint mindezzel 2022 végére több mint 50 tonnával csökkentheti az óceánokba kerülő műanyagok mennyiségét.