Feloszlatta az etikai tanácsadói csapatát a Facebook

Mark Zuckerberg, Harvard
CAMBRIDGE, MA - MAY 25: Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg delivers the commencement address at the Alumni Exercises at Harvard's 366th commencement exercises on May 25, 2017 in Cambridge, Massachusetts. Zuckerberg studied computer science at Harvard before leaving to move Facebook to Paolo Alto, CA. He returned to the campus this week to his former dorm room and live streamed his visit. Paul Marotta/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem kíván felesleges projektekre pénzt költeni Mark Zuckerberg.
Vágólapra másolva!

Az aktív felhasználók számának rendkívül minimális növekedése és a reklámbevétel csökkenése miatt Mark Zuckerberg már hónapokkal ezelőtt hadjáratot indított a Meta berkein belül, le kíván számolni a szükségtelen projektekkel, továbbá elüldözné a nem produktív munkavállalókat a cégtől. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a fogyasztók többségének erős szkepticizmusát kiváltott, negyedévente több milliárd dollár veszteséget generáló metaverzumos kalandozását be kívánná fejezni.

Mark Zuckerberg 2017-ben, a Harvard Egyetem végzőseinek mondott beszéde során Forrás: AFP/2017 Getty Images/Paul Marotta

A költséghatékonysági intézkedések most újabb áldozatot követeltek, ezúttal a Facebook búcsúzott a Felelős innováció névre hallgató csapatától. A pár éve megalapított csoport mérnökökből, polgárjogi és etikai háttérismeretekkel rendelkező személyekből állt, a Meta társadalomra potenciálisan káros fejlesztéseinek azonosítása volt a céljuk, hozzájuk fordulhattak tanácsokért a termékeket fejlesztő csapatok a releváns dilemmáikkal.

A Meta szerint a feloszlatott csapat tagjainak java a vállalatnál marad, hasonló jellegű tevékenységet végeznek majd konkrét projekteknél. A témához kapcsolódó érdekesség, hogy június elején a mesterséges intelligenciával foglalkozó csapatoknál is nagy átszervezés volt, ennek keretében az MI felelősségteljes használatáért felelős csoportot beolvasztották a Társadalmi hatás részlegbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!