Tim Cook nem hajlandó rendbe tenni az üzenetküldős botrányt

apple iphone 14 okostelefon
Balra az iPhone 14, jobbra a nagyobb kijelzős iPhone 14 Plus
Vágólapra másolva!
Zöld vagy kék buborék? Az USA-ban ez óriási botrányt jelent, a Google RCS szabványt akar, Tim Cook és az Apple nem tágít.
Vágólapra másolva!

Évek óta tart az iOS és az Android zöld és kék buborékos botránya, amely főleg az USA-ban vezetett súlyos társadalmai feszültségekhez. Ezt a Google azzal igyekszik csillapítani, hogy kampányt indított, hogy rávegye az Apple-t az RCS szabvány használatára. Szakértők előre látták, hogy ez nem áll az Apple érdekében, és ezt be is vallotta Tim Cook.

Forrás: Apple

A 2022-es Code Conference során elhangzott a kérdés: mit érezne Steve Jobs, ha az RCS szabványt átvenné az iMessage? Cook azt mondja, nem hallja a felhasználóiktól, hogy fektessenek energiát az RCS-be. Azt is hozzátette, hogy szeretné, ha a kérdező inkább iPhone-t használna.

A Vox Media egyik embere azután felvetette, hogy nem tud jó minőségű fotókat és videókat küldeni az ő iPhone-ja és az anyja androidos mobilja között, hiszen az Apple mobilok még mindig a sima SMS szabványt alkalmazzák. Tim Cook erre mindössze annyit válaszolt az illetőnek, ha vegyen az anyjának egy iPhone-t.