Pénzvisszatérítést kaptak a STALKER 2 előrendelői

stalker 2 heart of chernobyl videójáték
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
Vágólapra másolva!
Tagadja a játék további halasztásáról felröppent pletykákat a fejlesztőcég.
Vágólapra másolva!

Nem kímélte a szomszédban zajló háború a kijevi székhelyű GSC Game World játékfejlesztőt, a sok évnyi tetszhalott állapotából visszatért stúdiónál február végén már előrehaladott állapotban volt a STALKER játéksorozat következő részén a munka. A nyílt világú játékot eredetileg mostanság kívánta kiadta PC és Xbox Series platformokra, különálló termékként és az Xbox Game Pass játékbérlő kínálatának részeként, azonban a fegyveres konfliktus káoszba taszította a vállalat működését.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl Forrás: GSC Game World

A munkatársainak javát mára Prágába átköltöztetett vállalat a nyáron bejelentette, hogy lehetetlen lesz tartani az idei megjelenést, helyette várhatóan 2023-ban érkezhet a STALKER 2: Heart of Chornobyl. A hét végére váratlan fejlemény történt az ügy kapcsán, a játékot Xboxon előrendelteknek a Microsoft megkezdte a pénzük visszatérítését, ami arra utalt, hogy tovább csúszhat a megjelenés.

A GSC Game World mostanra tisztázta a helyzetet, állítása szerint továbbra is valamikor 2023-ban kívánja kiadni a kezei közül a játékot, azonban specifikus megjelenési dátumot még nem tűzött ki. Emiatt kezdte meg az xboxos előrendelők pénzének visszatérítését a Microsoft, ugyanis általános szabály a vállalatnál, hogy csak konkrét megjelenési dátummal ellátott termékekre hajlandó előrendelést felvenni.

A Steam, az Epic Games Store és a GOG digitális boltokban nincs ilyen szabály, így a STALKER 2 számítógépes verzióját előrendeltek esetében nem lesz efféle automatikus visszatérítés, bár a vevők saját hatáskörben persze bármikor elállhatnak a vásárlástól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!