Őrült összegbe kerül az iPhone 14 akkucseréje

apple iphone 14 okostelefon
Balra az iPhone 14, jobbra a nagyobb kijelzős iPhone 14 Plus
Vágólapra másolva!
Pedig már az előző modelleket használók is elámultak az árakon, 43% a drágulás mértéke.
Vágólapra másolva!

Ugyan az Apple mobiljait gyakran kritizálják a rendkívül magas áruk miatt, cserébe viszont teljesítmény és szolgáltatások tekintetében különösen időtállóak, ráadásul a vevők számíthatnak rá, hogy a kiadásukat követő öt éven át megjön rájuk a legújabb iOS. A napokban bejelentett iPhone 14 modellek esetén egyáltalán nem lenne meglepő, amennyiben a tulajdonosaik java 3-5 évig megtartaná azokat, előreláthatóan nem lesz túlságosan nyomós okuk lecserélni a készülékeiket.

Balra az iPhone 14, jobbra a nagyobb kijelzős iPhone 14 Plus Forrás: Apple

Hosszú távú használat esetén a készülékek leggyengébb pontjának az akku bizonyulhat, olyan három év után a többségnél lecsökken annyira a kapacitás, hogy igény legyen az akkucserére. Ez a legújabb készülékek esetén is megoldható lesz, azonban most kiderült, hogy csúnyán felmentek az árak, az eddigi 69 dollár helyett az új készülékek esetében már 99 dollárba kerül a szakszervizben való akkucsere, már persze a garanciális időn túl.

Kontextusként hazánkban az iPhone 13 akkucseréje bruttó 35 ezer forint, ami szinten van az egyesült államokbeli árral, hiszen 69 dollár olyan 27 ezer forintnak felel meg, amire a 27% áfát rászámolva bő 34 ezer forint végösszeg jön ki.

Ha marad ugyanez az árazási séma, akkor itthon 50 ezer forintba kerülhet majd az iPhone 14 akkucseréje.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!