Ujjlenyomattal védheti a pornófüleket a Chrome

okostelefon smartphone mobil android
Vágólapra másolva!
Hitelesítéshez köthető a böngésző előtérbe hozásakor az inkognitólapok feloldása.
Vágólapra másolva!

Magánszféravédelmi fejlesztés válik elérhetővé az androidos Google Chrome böngészőben, az alkalmazás opcionálisan képessé válik aktívan védeni az inkognitó fülekben megnyitott tartalmakat, hogy a készülékek gazdáin kívül senki se pillanthassanak beléjük.

Titokban maradnak az inkognitós fülek tartalmai Forrás: Ashutosh Jaiswal / Pexels

A hullámokban bekapcsolni kezdett fejlesztés annyit tesz, hogy a böngésző háttérbe küldését vagy a kijelző kikapcsolását követően lezárja az inkognitós füleket, így a futó appok közti váltást lehetővé tevő felületen nem fog látszódni a bennük megnyitott oldalak előnézeti képe, továbbá a Chrome előtérbe kerülésekor csak ujjlenyomatos, PIN-es, vagy mintás hitelesítés után válnak újból láthatóvá.

Egyelőre nem tudni, hogy a funkció mikor válik általánosan elérhetővé, a megtörténte esetén manuálisan kell bekapcsolni a főmenü → BeállításokAdatvédelem és biztonságInkognitó lapok zárolása a Chrome elhagyásakor billenőgombbal a böngészőben.

Ettől független a türelmetlenek kikényszeríthetik a funkció idő előtti elérhetővé válását a Chrome különleges beállítóoldalán, ehhez a címsorban a

chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android

linket kell betölteni, a megjelent opció bekapcsoltra állítását követően pedig újra kell indítani a böngészőt a beállítás alkalmazásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!