Vége a laptopos Pentium és Celeron márkáknak

Acer Swift 1, laptop, teszt
Acer Swift 1
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, hogy az asztali számítógépes testvéreik is megkapják-e az új nevet.
Vágólapra másolva!

Két teljesen váratlan informatikai meglepetéssel zárult a hét, az EVGA gyártó videókártyák piacáról való azonnali kivonulása után az Intel közölte a Celeron és a Pentium márkák laptopokból való száműzését. A lépés marketinges jellegű, a vállalat továbbra is készít majd processzorokat a legolcsóbb laptopokba, azonban ezeket 2023-tól kezdve „Intel Processor" márkanéven forgalmazza majd. A meglévő központi egységeit nem fogja utólag átcímkézni, csak a jövőbeli modellektől vált át az új márkanév használatára.

Netezésre, videónézésre, tipikus irodai munkák elvégzésére szódával elmennek a laptopos Celeron és Pentium processzorok, de ennél több pozitívum nem mondható el róluk Forrás: Origo

Az Intel szerint a lépéssel egyszerűsíteni kívánja a belépőszintű termékkínálatának márkahasználatát, a lépést követően a vevők talán könnyebben eligazodnak majd a felhozatalban. Nem tudni, hogy a Celeron és Pentium márkajelzések hírnevének van-e köze a mostani átnevezgetéshez, a laptopos modellek nem örvendenek a legjobb megítélésnek, kellemetlenül gyorsan kifogynak a szuszból.

Jó lenne, ha a névváltással párhuzamosan teljesítmény tekintetében is új korszak kezdődne a termékkategóriában.

Egyelőre nem világos, hogy mi lesz az asztali számítógépes processzorok piacán a Celeron és a Pentium termékekkel, elkerülik-e az átnevezést vagy sem, ezek a modellek egyébként masszívan kompetensebbek a notebookos rokonaiknál. Egyelőre annyit közölt az Intel szóvivője, hogy 2023 első negyedévében nem érkeznek belépőkategóriás központi egységek az asztali gépes piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!